Barzan ve Şırnak'ta eylem, Amed'de şiddetli çatışma

HPG, Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesi ile Şırnak’ın Uludere ilçesinde düzenlenen eylemlerde en az 10 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada, Lice’de operasyon sonrası başlayan çatışmanın sonuçları da yer aldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 22-23 Eylül tarihlerinde Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesi ve Şırnak’ın Uludere ilçesinde düzenlenen eylemlere 10 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG açıklamasında, Amed’in Lice ilçesinde operasyon başlatan Türk ordusu ile gerilla güçleri arasında yaşanan çatışmada çok sayıda askerin öldürüldüğünü belirtti. Açıklamada, burada 2 gerillanın esir düşmemek için kendi bombalarını kendilerinde patlatarak ‘şehit düştükleri’ bilgisi verildi.

Açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

BARZAN’DA EYLEM: 6 ÖLÜ

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 23 Eylül günü saat 06.30’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 3 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde bir çok düşman mevziisi imha edilmiş ve tespit edilebilen 6 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçlerin çevresindeki alanları obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalaması sonucunda yöre halkına ait bağ ve bahçelerde yangın çıkmıştır.

ULUDERE’DE 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

22 Eylül günü saat 23.30’da güçlerimiz, Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Elemun tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 mevzi, 1 çadır ve 1 konteynır tümden imha olmuş, tespit edilebilen 4 düşman askeri de öldürülmüştür.

AMED’DE OPERASYON VE ÇATIŞMA

22 Eylül günü saat 19.00’da işgalci TC ordusu, Amed’in Lice ilçesine bağlı Zengasor köyü çevresinde insansız hava araçlarının desteğiyle bir operasyon başlatmıştır. 23 Eylül günü saat 00.10 sularında işgalci güçlere ait savaş uçakları ve taarruz helikopterleri operasyon alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından skorsky tipi helikopterler ile alana indirmeler yapan işgalci askerler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda askerin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalardaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Düşman askerlerine karşı son mermisine kadar kahramanca savaşan iki arkadaşımız, esir düşmemek için kendi bombalarını kendilerinde patlatarak şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu işgal operasyonu aynı gün saat 03.00’da alandan geri çekilmiştir.’’