Barzani, ertelenme karşılığında 'uluslararası garanti' istedi

İngiltere Savunma Bakanı Fallon'la görüşen Barzani, referandumun ertelenmesi karşılığında 'uluslararası garanti' istedi.

Güney Kürdistan'da 25 Eylül'de yapılması planlanan referanduma ilişkin tartışmalar devam ederken, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon Hewlêr'e gelerek, KDP Genel Başkanı Mesûd Barzani ile görüştü. 

Referandumun ertelenmesi gündemiyle yapılan görüşmenin ardından Kürdistan Bölge Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Barzani'nin referandumun ertelenmesi karşılığında Fallon'dan "uluslararası garanti" istediği belirtildi. 

Açıklamada Fallon'un Barzani'den referandumun ertelenmesi ve uluslararası bir heyetin gözetiminde Bağdat ile diyaloğun başlatılmasını önerdiği belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şimdiye kadar sunulan alternatifler arasında bağımsızlık tartışmalarının garantisi ve Bağdat'ın Kürdistan'ın bağımsızlığını tartışmaya hazır olduğu yönünde bir ibare yer almadı. Bağdat'la ne karşılığında olduğu bilinmeyen ve uluslararası garantisinin ne olduğu bilinmeyen bir diyalogla karşılığında referandumun ertelenmesi olamaz."