Başaran: Tecridin kalkması tüm Kürtlerin talebi

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, açlık grevlerine dikkat çekerek, "Bu talep tüm Kürt halkının talebidir. İktidar ülkenin geleceğini tehdit etmektedir” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari il örgütleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride son verilmesi talebiyle sürdürülen açlık grevine dair açıklama yaptı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 120 gündür sürdürdüğü açlık grevine dikkat çekilen açıklama, HDP il binasında yapıldı. DBP PM Üyesi Zahide Besi, HDP ve DBP yöneticileri ile belediye eşbaşkan adayları Seher Kadiroğlu Ataş ve Cihan Karaman’ın da katıldığı etkinlikte konuşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, şöyle dedi: "Bu talep sadece grevdeki arkadaşlarımızın değil bütün Kürt halkının talebidir. 8 Mart’a giderken bu tecridin kadınlar üzerinde nasıl yoğun olduğunun farkındayız. Bu tecridin Türkiye halklarına, gençlerine, inançlarına, çocuklarına uygulandığını biliyoruz. Tecrit demek savaş demektir. Tecrit karşısında durmakta barış istemektir, özgürlüğü savunmaktır."

Bir halkın meşru talebi karşısında hükümetin üç maymunu oynadığını söyleyen Başaran, “Kendi iç hukukunu, anayasasını, uluslararası sözleşmeleri yok saymaktadır. Ve zindan direnişlerine yoğun baskı oluşturup disiplin cezaları, radyo, tv, gazete cezaları ile direniş haberlerini yasaklamaktalar. Tokat'taki direnişçilere B vitamini ve karbonat verilmemekte” diye konuştu. 

'İKTİDAR GELECEĞİ TEHDİT EDİYOR'

İktidarın yerel seçimlere giderken savaş, çatışma, kutuplaştırma politikasını yükselttiğini dile getiren Başaran, şunları da söyledi: “Kısa vadede başarı kazanacaklarını düşünen iktidar ülkenin geleceğini tehdit etmektedir. Leyla’yı kaybetmek demokrasiyi, eşitliği kaybetmektir. Türkiye halklarının kaybetmesi demektir. Vekilimiz kritik eşiği çoktan geçmiştir. Hakkari’den vekilimizin 120’nci gününde tekrar iktidara sesleniyoruz. Leyla milyonların iradesidir ve milyonların talebi için demokrasi, eşitlik ve özgürlük için bedenini açlığa yatırmıştır."