Başur’da serinleme yeri Ahmedava Şelalesi

Süleymaniye ile Halepçe’nin ortasında kalan Ahmedava Şelalesi, on binlerce kişinin uğrak yeri oldu.

Ahmedava Şelalesi, Süleymaniye ile Halepçe arasında kalan Ahmedava kasabasında yer alıyor. Şelalenin suyu büyük bir kayanın altından çıkıyor. Rojhilat sınırına yakın olan Ahmedava kasabasındaki şelalenin suyunun Zêrebar gülünden geldiği belirtiliyor.

Yaz sıcaklarının başlaması ile birlikte başlayan bayram tatilini serin bir yerde geçirmek için Başur ve Irak’ın birçok kentinden binlerce kişi, yönünü bu şelaleye çevirdi. On binlerce kişi, 3 gün süren bayram tatilini böyle değerlendirdi.

IRAK VE BAŞUR'DAN GELDİLER

Irak’ın başkenti Bağdat, Müsenna gibi kentler ile birlikte Necef, Basra’dan binlerce kişi, Ahmedava Şelalesi'nde tatillerini geçirmek için tur otobüsleri ile Ahmedava’ya geldi. Irak’ın kentlerinden gelenler geceleri kiraladıkları yerlerde konakladı.

Başur’a bağlı Süleymaniye, Halepçe, Ranya, Kaledizê, Çemçemal, Kerkük, Hewlêr’den de binlerce kişi, serinlemek ve bayram tatilini geçirmek için Ahmedava Şelalesi'ne geldi.

PİKNİK YERLERİ

Şelalenin çevresi ve Ahmedava kasabasının birçok yeri piknik yapmak için hazırlandı. Piknik yerlerinin kira ücreti ise şelaleye olan mesafeye göre değişiyor. Şelaleye yakın yerlerin kirası 15 ile 20 bin Irak Dinarı olurken, uzak yerlerdeki piknik yerlerinin kirası 5-10 bin arasında değişiyor. Piknik yerleri, günlük veya birkaç günlük de kiralanabiliyor.