Başur'da tecride karşı açlık grevleri büyüyor

Başur'da tecride karşı açlık grevleri sürüyor. Açlık grevinde olan ve sağlık durumu kritikleşen HDP Üyesi Nasır Yağız, "Sonuna kadar devam edeceğim" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı Başûrê Kurdistan'daki açlık grevleri de büyüyerek devam ediyor. İlk günden beri eylemini sürdüren HDP Üyesi Nasır Yağız'ın sağlık durumu ise kritik aşamada. Yağız, "Eylemimi sonuna kadar sürdüreceğim" mesajını verdi.

HEWLÊR

HDP Başûrê Kurdistan Temsilciliği öncülüğünde tecride karşı başlatılan açlık grevi eylemi 53’üncü gününde devam ederken, eylemi bugün 27’nci grup devraldı.

Hewlêr’de başlatılan açlık grevi eylemini ilk gününden beri süresiz ve dönüşümsüz olarak sürdüren HDP Üyesi Nasır Yağız, eylemini sonuna kadar sürdüreceğini belirtti. Sağlık durumu kritik bir aşamaya gelen Yağız, doktor kontrolünde.

HDP Temsilcisi Abid İke,“Açlık grevindekilerin sağlık durumları kritik bir aşamaya geldi. Cezaevlerinde kalan tutsakların durumunun düzelmesi için de herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Kürdistan Bölgesi Parlamentosu ve hükümetin de yaşananlara karşı sessiz kalmaması gerekir” dedi.

Süleymaniye’de aralarında gazeteci, kadınların, çocukların, Tevgera Azadi, RJAK üyelerinin de 52 kişinin asayiş güçleri tarafından gözaltına alınmasına tepki gösteren İke, “Yaşananlar YNK için ayıptır" dedi.

SÜLEYMANİYE

Tecridin kaldırılması için Mezopotamya İşçileri Derneği öncülüğünde Süleymaniye’de başlatılan açlık grevi eylemi 30’uncu gününde. Açlık grevi eylemini 16’ıncı grup devraldı.

Grup adına konuşan Şefiq Yildirim, Kürdistan ve Avrupa’da açlık grevi eylemini sürdüren eylemcileri selamlayarak, “Öcalan üzerindeki tecrit devam ettiği sürece eylemimiz devam edecek” dedi.

Yıldırım, Süleymaniye’deki gözaltılara da tepki gösterdi.

MAXMUR

Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’nda başlatılan açlık grevi eylemi 28’inci gününe girdi. Eylemi 10’uncu grup devraldı.

Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, “Kürt halkı yıllardır işgal ve saldırılar altında yaşıyor. Tüm saldırı, katliamlara karşı Kürt halkı hiçbir zaman boyun eğmedi direnişini özgürlük meşalesi gibi hep büyüttü” dedi.