Başûr seçimlerine ilişkin partilerden açıklama!

Güney Kürdistan’daki temel partiler, seçimlerin erteleneceğine ilişkin haberler üzerine yaptıkları açıklamalarda, seçimlerin zamanında yapılacağını bildirdiler.

30 Eylül’de yapılması kararlaştırılan ancak son günlerde seçimlerin ertelenmesine ilişkin yayılan haberlere ilişkin KDP, YNK ve Goran Hareketinden açıklamalar geldi.

KDP Başkanlık Konseyi Üyesi ve bölgesel seçimlerde liste başı olarak yer alan Hemin Hawrami, “Seçimler 30 Eylül 2018’de yapılacak. KDP seçim hazırlıklarına başladı. Aday listesi komisyona sunuldu. Diğer siyasi taraflarla birlikte Kürdistan’daki demokrasi sürecinde yeni bir başarı elde etmek için seçim kampanyası için güzel bir planımız var” dedi.

Goran Hareketi Seçim İşleri Başkanı Belen İsmail de seçimlerin ertelenmesine yönelik yürütülen tartışmalara tepki gösterdi. İsmail hareketlerinin seçimlere ilişkin izlediği rotayı şöyle anlattı: “Lojistik ve basın komitelerimiz seçim kampanyalarına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Partimiz seçim sürecinin içinde ve hazırlıklarımız devam ediyor.”

YNK Politbüro Üyesi Hakim Kadir, “Kürdistan Hükümeti, Parlamento ve Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu tarafından alınan kararlara bağlı kalacağız. Seçimlerin zamanında yapılması için çabalıyoruz” diye konuştu.

Kürdistan Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu ise, seçimlere hazırlık çalışmalarının devam ettiğini ve 30 Eylül’e kadar çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani de Salı günü yaptığı açıklamada seçimlerin 30 Eylül’de yapılacağını ve ertelenmeyeceğini söyledi.