Batman adayları: 31 Mart'ta belediyeyi halka teslim edeceğiz

Batman Belediyesi eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, AKP iktidarının gasp ederek kayyum atadığı belediyeyi 31 Mart'ta halka teslim edeceklerini belirtti.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde DBP'nin kazandığı 102 belediyeden 96'sı AKP iktidarı tarafından gasp edilerek kayyum atandı. Kayyum atanan belediyelerden biri olan Batman Belediyesi'nin Eşbaşkanları Gülistan Akel ve Sabri Özdemir de İçişleri Bakanlı tarafından görevden alındı.

Kayyum tarafından gasp edilen tüm belediyeleri geri almaya hazırlanan HDP'nin seçim çalışmaları devam ediyor. HDP tarafından yapılan açıklamada Batman Belediye Eşbaşbanları Songül Korkmaz ve Sabri Özdemir olduğu belirtildi. Fakat Özdemri'in adaylığı Batman İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Bunun üzerine HDP Batman Belediyesi'nin Eşbaşkan adayının Dr. Mehmet Demir olduğu açıklandı.

KADIN ÇALIŞMALARINI YENİDEN BAŞLATACAĞIZ

Belediyeleri gasp eden kayyumların ilk hedefinin kadın kazanımlarını yok etmek olduğunu söyleyen Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, "Kayyum bütün kadın kurumlarını kapattı. Kurumların kapatılması ile kadınların istihdam alanları da yok edildi. Devletin kadınların gücünden nasıl korktuğu buradan da belli oluyor.

Belediyeleri kazandığımız taktirde kadın çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Yine siyasette, belediye yönetiminde ve istihdam alanlarında kadınlara yer vereceğiz. Halkımızla birlikte çalışacağız. Batman'da var olan 5 bölgede kadın merkezleri açacağız. Kadınlara ilişkin bir çok projemiz var, her şeyden önce bunları kadınlarla paylaşıp birlikte hayata geçireceğiz. İlk işlerimizden biri de belediyeyi halka açmak ve halkın hizmet merkezi yapmak olacak" diye konuştu.

HALK BELEDİYEYİ YÖNETECEK

Belediyeleri kazanma konusunda iddialı olduklarını söyleyen Korkmaz, halkın kayyumlara dönük ciddi bir tepkisi olduğunu vurguladı. Halkın kayyumlara yönelik öfkesinin sandıklara da yansıyacağının altını çizen Korkmaz devamla şunları belirtti: "Bizler bir kez daha güçlü bir şekilde halkımızın emanetine sahip çıkacağız. Halk karar alma süreçlerinde olacak ve belediyeyi kendisi yönetecektir. HDP halkın partisidir ve halk partisine sahip çıkıyor. Tüm kararları halkımızla birlikte alacağız."

Eşbaşkanlık sistemine de değinen Korkmaz konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Eşbaşkanlık sistemini Türkiye'de ilk defa partimiz hayata geçirdi. Kadınları siyasette istemeyen AKP, kayyum atamaları ile bir kez daha kadınların iradesine darbe vurmak istedi. AKP, kadınlar evde otursun, çocuk yapsın ve erkeklere hizmet etsin istiyor. Fakat HDP tam tersi kadınların siyasette yer alarak iradelerini ortaya koymalarını istiyor. Biz her yerde kadınların iradesini ortaya çıkarmak istiyoruz. Belediyeyi de kadınların ve halkın iradesi alacağız."

BÜTÜN ALANLARI HALKIN HİZMETİNE AÇACAĞIZ

HDP Batman Belediyesi'nin diğer eşbaşkan adayı olan Mehmet Demir de, belediyelerini kayyumların elinden alacaklarını belirterek, "Halkın belediyeleri şuan enkaz altında ve borç bataklığında. Kendimize ve halkımıza inanıyoruz, belediyeleri kazanarak kayyumların elinden alacağız. Amacımız gasp edilen belediyelerimizi ve kurumlarımızı yeniden alarak halka teslim etmek. Kayyumlar şuan her yeri işgal etmiş durumda. Bizler de her alanı halkın hizmetine açacağız. Kürtlerin hafızasını ve değerlerini şehirlerden yok etmek istediler. Ama bilmelidirler ki belediyeler zulüm ve baskı kurma yeri değil. Belediyeler halka hizmet için vardır. Biz de halkımıza hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kayyum anlayışının iktidarın bir ürünü ve Kürtlere karşı bir politika olduğunu söyleyen Demir, bu anlayışa karşı mücadele edeceklerini belirtti. 31 Mart'ta belediyeyi kazanarak halka teslim edeceklerini söyleyen Demir sözlerini şöyle noktaladı: "Belediyeleri kazanmakla yetinmeyeceğiz yeniden inşa edeceğiz. Yerel yönetim tecrübemiz var. Geçmişten günümüze kadar komünal bir emek var ortada. Bu geleneği devam ettireceğiz ve eksiklerimiz tamamlayacağız. Her şeyden önce gasp edilip karakollara dönüşen belediyeleri değiştireceğiz. Halkımızın hizmetine açacağız ve bütün projelerimizi birlikte hayata geçireceğiz. Halk kendi kararlarını kendi alacak ve belediyesini kendisi yönetecek."

DR. MEHMET DEMİR KİMDİR

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Yaman köyünde 1968 yılında dünyaya gelen Dr. Mehmet Demir, 1994 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1994 yılından bu yana doktorluk yapan Demir, 2004 yılından beri de göz hastalıkları uzmanı olarak görev yapıyor.

SONGÜL KORKMAZ KİMDİR

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Kaniya Berê köyünde dünyaya gelen Songül Korkmaz, uzun yıllardır aktif siyasette yer alıyor. 2014-2016 yılları ardından DBP Batman il başkanlığı yapan Korkmaz, 2017 yılından bu yana da HDP Batman Kadın Meclisi yönetiminde yer alıyor.