Batman Newrozu: AKP kaybediyor, biz kazanıyoruz

Batman’da on binlerin katıldığı Newroz kutlamasında, AKP'nin yenilmeye başladığı ve zafer mesajı verildi.

Batman’da on binlerce kişinin katıldığı Newroz kutlamasında, HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz ve Mehmet Rüştü Tiryaki ile belediye eşbaşkan adayları ve Barış Anneleri Newroz ateşini yaktı. Alanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganların yanı sıra "Bijî berxadane zindana" sloganları atıldı. 

ZÜLKÜF GEZEN PANKARTI 

Newroz programının başlamasıyla birlikte gençler, alana Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde fedai eylem düzenleyen Zülküf Gezen’in fotoğrafı ve “Siz faşistleştikçe biz Zülküfleşeceğiz!" yazılı pankartı astı. Açlık grevinde bulunan Sedat Akın'ın da fotoğraflarının bulunduğu dövizleri halk, kutlamalar boyunca elinden düşürmedi. 

LEYLA GÜVEN SELAMLANDI

Kutlamalar devam ederken DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in açlık grevinin anlatıldığı sinevizyon gösterildi. Yaklaşık beş dakika süren sinevizyon boyunca kitle zafer işareti yaparak, "Leyla Güven rumeta me ye" sloganını attı. Kutlamada sırasında Öcalan posterleri alanda taşındı. 

Kutlamada konuşan Barış Annesi Şükran Sincar, halkların Newroz’unu kutlayarak, açlık grevinde bulunanlarının taleplerinin kabul edilmesini istedi. 

Tutsak yakınları adına konuşan Afiye Bitmen, ölümlerin yaşanmaması için herkesin mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Bitmen, "Mutlaka zafer kazanılacaktır" dedi. 

'YAŞAMLARINI KURTARABİLİRİZ'

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran yaptığı konuşmada, tecridin mutlaka kırılacağına dikkat çekerek, Newroz alanlarının ise bunun göstergesi olduğunu ifade etti. 

HDP Milletvekili Necdet İpekyüz ise, AKP-MHP ittifakının yenilmeye başladığını ifade ederek, Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin kazanacağını belirtti. 

HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki de, "Belki Zülküf'ün ölümünü engelleyemedik ama açlık grevlerindeki tutukluların yaşamlarını kurtarabiliriz. Bunun için mücadele etmeliyiz ve edeceğiz de" diye konuştu. 

GÖZALTI

Kutlama boyunca kitle, Özlem Gerçek, Murat Geveri ile yerel sanatçıların stranları eşliğinde halay çekti. 

Öte yandan alana girişler yapıldığı sırada ve sonrasında en az 20 kişinin taşıdıkları fularlarda yıldız simgesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınlardan en az üçünün çocuk olduğu öğrenildi.