Baydemir: Faşizm yenilecek, adalet gelecektir

Amed’de devam eden nöbet eyleminde yer alan HDP milletvekilleri, gürültü eylemi gerçekleştirdi. 

HDP öncülüğünde, Amed’de startı verilen Vicdan ve Adalet Nöbet eylemi 3. gününde devam ediyor. Nöbet eyleminde yer alan HDP milletvekilleri saat 21.00’de gürültü eylemi gerçekleştirdi. Dakikalarca ellerine aldıkları kaşık ve bardaklarla gürültü çıkartan  nöbet eylemcileri  “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganı ile gürültü eylemini sonlandırdı. 

‘VERDİĞİMİZ SES TUTSAK ARKADAŞLARIMIZLA BULUŞSUN’

Gürültü eylemi ardından bir açıklama yapan nöbet eylemi direnişçilerinden HDP milletvekili Osman Baydemir, adalet ve vicdan nöbetinden verdikleri sesin “cesaret bulaşıcıdır” diyen Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş’ın sesi , sözü ve cesareti ile buluştuğunu söyledi. “Gürültü eylemi  ile ortaya çıkardığımız ses Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ ve tutuklu milletvekillerimizin sesi ile buluşsun” diyen Baydemir, vicdan ve adalet nöbetinden vermiş oldukları bu sesin Nuriye ve Semih’in yalnız olmadığına delalet olduğunu vurguladı. 

‘FAŞİZM YENİLECEKTİR’

Baydemir, verdikleri sesin cezaevlerinde bulunan  Ahmet Şık, İnan Kızılkaya ve kaleminden dolayı cezaevlerinde bulunan tüm gazetecilerin hakikat ışığına ışık katmasını dilediklerini de belirtti. Yüksek bir sesle  haykırdıklarını belirten Baydemir, “Faşizm çare değildir,  faşizm tıkanmışlığın ta kendisidir, faşizmden çıkmanın tek yolu faşizme cesaretle ‘hayır’ demektir” diye kaydetti. Faşizmin gerileyeceğini dile getiren Baydemir, faşizmin geriletilmesi ile birlikte legal siyasetin önünün açılacağını ve  genç bedenlerin toprağa düşmeyeceğini ifade etti. Amed’den çıkan sesin daşlga dalga tüm memleketi sarmasını dilediklerini dile getiren Baydemir, faşizmin yenileceğini, adalet ve barışın bu topraklarda hakim olacağını söyledi.