Bayındır: 2023 AKP-MHP'nin yenileceği yıl olacak

Rehin tutulan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “2023 AKP-MHP faşizminin yenilgi yılı olacaktır" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, rehin tutulduğu Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan yeni yıl mesajı gönderdi.

Bayındır’ın mesajı şöyle:

"Kürt halkının kazanımlarına her şekilde saldıran iktidarlara karşı Kürdistan'ın her parçasında halkımızın demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdiği bir yılı geride bıraktık. Rohilat’ta kadınların öncülüğünde 'jin jiyan azadi' sloganıyla başlayan ayaklanma, Kürdistan bölgesi ve Rojava'daki saldırılar dünyanın önemli gündem maddelerinden biri oldu. Öte yandan Kürt halkının Türkiye siyasetindeki belirleyici rolü kamuoyunun da dikkatini çekti. Savaş politikalarıyla iktidarını korumaya çalışan AKP-MHP iktidarı tüm bu gelişmeleri bir engel olarak gördü. Bu yüzden halkımızın kazanımlarına ve değerlerine her şekilde zarar veriyorlar.

 Kürt halkı bütün saldırılara karşı geri adım atmadı, teslim olmadı. Halkımızın kararlı tavrının yenilme korkusunu artırdığı açıktır. Bir kahramanlık hikayesi yazmak istiyorlar ama yazamayacaklar. Dolayısıyla onların öfkesi bizim mücadelemiz kadar büyük. İnanın, geri adım atmayan, baş eğmeyen Kürdün hasretine yenik düşecekler. İnanın, bu saldırılarla elimizi bağlayamayacaklar. 2022 yılı demokrasi ve özgürlük mücadelemizin yılı oldu, 2023 yılı AKP-MHP faşizminin yenilgi yılı olacaktır. Bu bilinçle 2023 yılının halkımız ve mazlumlar için özgürlük ve eşitlik, tüm dünya halkları için barış ve istikrar yılı olmasını temenni ediyorum. Yeni yılınız kutlu olsun.”