‘Bazid, Oremar ve Çukurca’da çok sayıda Türk askeri öldürüldü’

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla güçleri tarafından Bazid, Oremar ve Çukurca’da düzenlenen eylemlerde çok sayıda Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Kürdistan’daki savaşa ilişkin yaptığı günlük basın açıklamasında, Bazid, (Doğubeyazıt) Oremar ve Çukurda’daki eylemlere ilişkin bilgi verdi.

HPG-BİM açıklamasında yer alan bilgiler şöyle:

BAZİD EYLEMİ

‘18 Nisan günü Ağrı’nın Bazid ilçesine bağlı Bırnê Reş alanında bulunan bir tepede konumlanmaya çalışan TC ordusu askerlerine yönelik sabotaj eylemleri gerçekleştirmiştir. Tepeye girmeye çalışan bir zırhlı araca ve 2 ayrı asker grubuna yönelik gerçekleştirilen sabotaj eyleminde çok sayıda asker öldürülmüştür. TC ordusu yediği ağır darbeler ile geri çekilmek zorunda kalmıştır. Eylemden sonra çok sayıda ambulans ile Skorsky tipi helikopter ölü ve yaralı askerleri alandan kaldırmıştır. Bu eylem Bazid ve Erciş’te şehit düşen arkadaşlarımızın anısına ve TC ordusunun son dönemde şehitliklerimize yapılan saldırılara karşılık olarak yapılmıştır.

OREMAR EYLEMİ

20 Nisan günü saat 12.00’de güçlerimiz, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanında bulunan Elişêr tepesinde konumlanan askerlere yönelik havanlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

ÇUKURCA EYLEMİ

18 Nisan günü saat 05.00 - 06.00 arasında güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesi sınırında bulunan Çiyayê Reş'e bağlı Cigerxwin tepesinde hareket eden bir grup askere yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

HAVA SALDIRILARI

20 Nisan günü saat 13.00 - 15.00 arasında TC ordusu savaş uçakları Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanına bağlı Mervanos ve Şukê mıntıkalarını bombalamıştır.’