Belediye gaspçıları, ölüm havuzlarına seyirci

Van’da bulunan süs havuzları elektrikli ve kirli olmasına rağmen belediye gaspçılarının önlem almaması nedeniyle ölümlere davetiye çıkartıyor. İnsanlar, bu havuzlarda yaşanacak bir facianın tek sorumlusunun belediye gaspçılarının olacağını söyledi.

Yaz sıcaklarının çok yüksek olduğu Van’da, süs havuzları elektrik tehlikesi ve bulaşıcı hastalıklara rağmen çocuklar bu havuzlara girerek serinlemeye çalışıyor. Van şehir merkezi Beşyol mevkiinde bulunan süs havuzları elektrik kaçağı olması halinde ölümlere neden olacak. Elektrik tehlikesinin yanı sıra bu havuzlarda bulunan suyun kirli olması nedeniyle çeşitli hastalıklara da yol açabilir. Van’ın en işlek caddesi üzerinde bulunan bu havuzlara Kayyumlu Van Büyükşehir ve İpekyolu belediyeleri bugüne kadar bir önlem almadı. Elektrik sistemiyle çalışan içinde elektrik tesisatı bulunan süs havuzlarına her gün onlarca çocuk giriyor.

HAVUZLARIN ETRAFINDA HERHANGİ BİR ÖNLEM YOK

Yetkililerin önlem almaması nedeniyle çocuklar bu havuzlara girmeye devam ediyor. Tehlikelerin farkından olmayan çocuklar da bu ölüm havuzlarına giriyor. Ölümlere davetiye çıkartan belediye gaspçılarının, bugüne kadar süs havuzların etrafına demir korkuluk veya uyarıcı herhangi bir önlem almaması ise tepkilere neden oluyor. Çocukların elektrik akımına kapılma riskinin yanı sıra çok sayıda bulaşıcı hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.