Belediye gaspçısı 29 memur, 8 işçi, 2 danışmanın işine son verdi

Amed Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li gaspçısı Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun ilk icraatı görevlerine iade edilen 29 memur, 8 işçi ile birlikte 2 danışmanın işine son vermek oldu.

Amed Büyükşehir Belediye başkanlığı görevine getirilen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, HDP yönetimi tarafından göreve tekrar iade 29 memur görevden uzaklaştırırken, 8 işçinin iş akitlerini askıya aldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Amed Büyükşehir Belediyesi’ni gasp eden AKP’li Vali Hasan Basri Güzeloğlu, daha ilk günde bazı personelleri görevden uzaklaştırıp, bazılarının iş akitlerini askıya almakla mesaiye başladı.

Kayyum Güzeloğlu, yaptığı açıklamada 31 Mart seçimleri öncesinde örgütle irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan, seçimden sonra göreve gelen HDP’li Belediye Başkanı tarafından tekrar göreve iade edilen 29 memurun yeniden görevden uzaklaştırıldığı duyurdu. Gaspçı Vali, 8 işçinin de bu kapsamda iş akitlerinin askıya alındığını belirtti.

Ayrıca 29 kentte bu sabah yapılan polis operasyonunda gözaltına alınanlar arasında bulunan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selda Aydın Baran’ın da görevden uzaklaştırıldığı ifade edilen açıklamada, yine 2 başkanlık danışmanın da işine son verildiği belirtildi. Açıklamada, görevden uzaklaştırılan personel ile ilgili inceleme ve soruşturma işlemlerinin başlatıldığı kaydedildi.