Belediye gaspçısı gözünü Van Gölü'ne dikti

AKP hükümeti tarafından gasp edilen DBP’li Belediyelere atanan kayyumlar Van sahilini rant merkezi haline getirdi. AKP ve kayyumları şimdi de Van Gölü'nü satmaya başladı.

Van’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyelerinin gasp edilmesinin ardından belediyelere atanan kayyumlar 2 yıldır Van'ın kaynaklarını sömürüyor. 2016 yılında Van’daki DBP’li belediyelere kayyum atanmasından sonra, başta belediyeler olmak üzere tüm Van kenti AKP’lilerin rant merkezi haline geldi. DBP’li belediyelerin tüm taşınmaz mallarını kendi yandaşlarına ve AKP’lilere peşkeş çeken kayyumlar, bir adım daha ileri giderek bu sefer de Van Gölü'nü de satmaya başladı.

Belediyenin tüm mallarını satan AKP ve kayyum, şimdi de gözünü Van Gölüne dikti. AKP’nin Erciş kayyumu, 7 kilometrelik Erciş sahilini adeta rant merkezi yaptı. DBP’li Erciş Belediyesi tarafından yapılan park, bahçeler, dinlenme ve çocukların oyun alanlarına cafe ve lokantalar yapılarak satıldı.

VAN GÖLÜ SAHİLİ, 40 YILLIĞINA AKP’LİLERE SATILIYOR

Erciş sahilini satan kayyum ve AKP, şimdi de Van Gölü üzerinde yapılar yaparak satmaya başladı. Halkın dinleme ve gezme yerlerini bile ranta çeviren Erciş kayyumu, Van Gölü içlerine doğru ilerliyor. Sahili boyunca 200 metrede bir Van Gölü üzerinde bir cafe ve lokanta yapan kayyumu, birçok noktanın taşlarla doldurulmasına ve bazı yerlere de beton direkler yapılmasına izin verdi. Van Gölü üzerine yapılan cafe ve lokantalar kayyum 25 ile 40 yıllığına AKP’lilere satılıyor.

Erciş kayyum daha önce Erciş Belediyesi'ne ait tüm taşınmaz mallarını ve belediyenin iş araçlarını satmıştı. Kent merkezinde bulunan eski Peynir Pazarı arsası ve belediyenin Kışla Mahallesi'nde bulunan 6 dönüm arsa da kayyum tarafından değerinin çok altında satılmıştı.

HALK KAYYUMA TEPKİ GÖSTERDİ

Erciş sahili ve Van Gölü'nün ranta çevrilmesine tepki gösteren Erciş halkı, kayyumların tek anladıkları şeyin belediyenin mallarını satmak olduğunu belirterek tepkilerini şöyle dile getirdiler: "Belediyemizi zorla gasp ettiler. Belediye eş başkanlarımızı tutukladılar. Borçsuz olan belediyemizin tüm mallarını sattılar ve belediyemizi borç batağına soktular.

Belediyemiz tarafından halk için yapılan sahili bile ranta çevirdiler. Şimdi de Van Gölü'müzü paylaşmaya başladılar. Bunların gözü hiçbir zaman doymaz. Bunların tek bildikleri satmak, yıkmak ve sömürmektir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar gelecek seçimlerde onları buradan göndereceğiz. Erciş ve Van Gölü'ne yaptıklarının hesabını soracağız."