Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı'na 'Öcalan' mektubu

Galler'de İlhan Şiş'in açlık grevi 37. gününde. Galler Milletvekili Liz Saville Roberts, Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'a mektup yazdı, tecride karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecride karşı ve Leyla Güven ile dayanışma amacıyla Strasbourg ile eş zamanlı olarak Galler'in Newport şehrinde süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini sürdüren İlhan Şiş'in eylemi 37. gününde. 

Britanya Parlamentosu'ndan Plaid Cymru Galler Milletvekili olan Liz Saville Roberts, Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'a bir mektup yazdı. Mektupta, Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi için Britanya hükümetinin Türk devletine çağrıda bulunması gerektiği belirtildi.

32 MİLLETVEKİLİ İMZALADI

Britanya Parlamentosu'nun genel kurulunda konuyu gündeme getiren Liz Saville Roberts ve İskoçya Ulusal Partisi Milletvekili Chris Stephens, açlık grevleri ve tecritle ilgili olarak parlamenterlere yönelik bir de imza kampanyası başlatmıştı. 4 milletvekili ile başlayan kampanyaya bugün itibarıyla 32 milletvekili imza atmış durumda.