Bismil’de adaylar tanıtıldı

HDP Bismil Belediye Eş Başkan adayları Gülşen Özer ve Orhan Ayaz’ı seçmenlere tanıtım toplantısı şölene dönüştü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, Bismil belediye eşbaşkan adayları Gülşen Özer ve Orhan Ayaz, Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Adnan Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık'ın katılımıyla halka tanıtıldı. Etkinliğe, milletvekilleri Dersim Dağ, Saliha Aydeniz ve İmam Taşçıer katıldı.

İlçe girişinde araç konvoyuyla karşılanan eşbaşkan adayları, buradan konvoyla HDP ilçe binasına geçti. Adayları burada büyük coşkuyla karşılayan ilçe halkı, "Amed ya me ye, Bismil ya me ye", "Leyla Güven onurumuzdur", “Bijî berxedana zindana”, “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı. Burada toplanan yüzlerce kişi selamlayan Bismil Belediyesi eşbaşkan adayı Gülşen Özer, “Hizmeti hak eden halkımıza layık olacağız. El ele vererek başaracağız” dedi.

Eşbaşkan adayı Orhan Ayaz ise, Leyla Güven ve cezaevindeki 281 tutuklunun açlık grevinde olduğunu hatırlatarak, tecridi kabul etmediklerini dile getirdi. “Leyla Güven onurumuzdur” diyen Ayaz, Bismil halkıyla birlikte 31 Mart’ta kayyumun biletini keseceklerini söyledi.

Konuşmasına Qazi Muhammed’in Kürt halkına vasiyetinde dile getirdiği “Her halkın, ulusun başarı sembolü, birliktir, işbirliği ve dayanışmadır. Birliğini sağlamayan, uyumu olmayan her halk, her zaman düşmanın baskısına maruz kalır, ezilir” sözlerine atıfta bulunan Mızraklı, bugünün birlik günü olduğunu dile getirdi. HDP çatısı altında diğer Kürdistani partilerle birliği her geçen gün ilerlettiklerini ifade eden Mızraklı, “Yaşasın birliğimiz. Biz halkız haklıyız kazanacağız” dedi.

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak ve DBP Eş Başkanı Sabahat Tuncel’e verilen hapis cezalarına dikkat çekerek Mızraklı, “Orada adalet dağıtılmıyor. Hukuk adaletin temeli olmuyor. Zulmün temeli atılıyor. Ama onların o hukuk sistemini yargılayan bir kadın vardı. Gülten Kışanak onları yargıladı. Adalet ve özgürlük yürüyüşçüleri olarak 31 Mart’ı 1 Nisan’a bağlayan geve gasp edilen belediyelerimizi asıl sahibi olan halka tekrar teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Milletvekilleri Dersim Dağ, Saliha Aydeniz ve İmam Taşçıer, Bismil dönüşünde açlık grevinin 88’inci gününde olan Leyla Güven’in evinin önünde durarak Güven’i selamladı.