‘Botan direnişçiliğinin sembolü olarak anılacaklardır’

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren gerilla komutanı Bedran Cudi ve yoldaşlarının anısına yazılı bir mesaj yayımladı.

KCK açıklamasında, ‘’Türk devletinin hava saldırıları sonucu 3 şehit babası yiğit devrimci Bedran yoldaşımız ve dört değerli milisimiz şehit düşmüştür. Beş şehidimizin ailelerine, Maxmur halkına, Botan halkına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Onların anıları önünde eğiliyor ve özlemleri olan özgür Kürdistan'ı mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz’’ denildi.

BOTAN’IN YİĞİTLERİ

Gerilla komutanı Bedran Cudi’nin iki oğlunun ve bir kızının özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirdiklerini hatırlatılan KCK açıklamasında, yaşamını yitiren milisler için şöyle denildi: ‘’Değerli milisimiz Osman İlhan ise Botan’ın ilk gerillalarından olan babası Aferof Mahmut’u ve kız kardeşi Gurbet’i özgürlük mücadelemizde şehit vermiştir. Abdul Kerim İzer ve Murat Atak değerli şehit ailelerimizin çocuklarıydı. Özgürlük mücadelemize milis olarak hizmet etmekteydiler. Yaşamlarının her anını özgürlük mücadelesine hizmet etmekle geçirmişlerdir.’’

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı mesajında şu ifadelere yer verildi:

Bedran yoldaşımız, özgürlük mücadelemizin emekçi militanı olarak özgürlük tarihine geçecektir. Yan yana şehit düştüğü oğlu Mehmet’in kanıyla kanı karışarak Kürdistan toprağına kavuşmuştur. Bedran yoldaş, oğulları ve kızlarını şehit vererek Kürdistan özgürlük mücadelesinin zaferini bugünden kesinleştiren büyük bir devrimci olarak özgürlük mücadelesi tarihindeki yerini alacaktır. Tüm şehitlerimizin yoldaşı, yoldaşların yoldaşı Önder Apo'nun yoldaşı, yoldaşlara yoldaş olarak özgürlük mücadelesinde unutulmayacaktır.

Bu değerli 5 şehidimiz Botan yurtseverliğinin, Botan direnişçiliğinin sembolü olarak da anılacaklardır. Kürt halkının özgürlük mücadelesinin yenilmezliğini, mutlaka kazanacağını bu yoldaşlarımızın mücadele tarihi ve hayat hikayelerinde rahatlıkla görebiliriz. Onlar şehit düşerek kendilerini ölümsüz, özgürlük mücadelesini yenilmez kıldılar.

TARİHTEKİ YERLERİNİ ALACAKLAR

Başta Botan’ın genç kızları, genç erkekleri, özgürlük ruhlu kadınları, derin yurtsever yaşlıları bu şehitlerimizin özgürlük ateşiyle harlanan özgürlük mücadelemizin militanları olarak halkımızın özgürlük mücadelesinin gelişmesinde bundan sonra da rollerini oynayacaklar; Kürdistan'ın ve Ortadoğu'nun özgürlük öncüleri olarak tarihteki yerlerini alacakladır.

Bu yiğit şehitlerimiz düşmanları korkuturken, özgür Kürdistan'ı yakınlaştırmaktadırlar. Kürdistan'ın böyle evlatları olması, bizleri mücadelemizde daha coşkulu ve tutkulu hale getirmektedir. Bu şehitlerimizden aldığımız tutku ve coşkuyla Kürdistan ve Ortadoğu'da halkları özgür ve demokratik yaşama kavuşturacağız.