Bradost’te hayatını kaybeden üç gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesinde Türk ordusuyla yaşanan çatışmada hayatını kaybeden üç gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG-BİM açıklamasında, hayatını kaybeden Berfin, Fedakar ve Demhat isimli gerillalar anıldı ve mücadele yaşamlarına ilişkin bilgiler verildi.

Açıklama şöyle:

‘’17 Mart tarihli açıklamamızda; Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Bradost alanında işgalci TC ordusunun başlattığı operasyonda eylem ve yaşanan çatışmaları kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu çatışmalarda 2 arkadaşımızın da şehadete ulaştığını belirtmiştik.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Berfin Çekdar
Adı Soyadı: Şehriban Temel
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Halime – Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Mart 2018 / Medya Savunma Alanları

Berfin – Şehriban Temel

Kod Adı: Fedakar Van
Adı Soyadı: Yunus Yaman
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Siyaset - Cesim  
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Mart 2018 / Medya Savunma Alanları

22 Mart günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının bombardımanları sonucunda Demhat Zindan arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Demhat Zindan
Adı Soyadı: Demhat Ahmet Rekani
Doğum Yeri: Şeladize
Anne - Baba Adı: Nazdar – Ahmet Rekani
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Mart 2018 / Medya Savunma Alanları

FEDEKAR VAN

Fedakar Van arkadaşımız, Serhat bölgesinin kendini koruyan ve saf Kürtlük özellikleriyle yaşayan Van’da dünyaya gelmiştir. Emekçi bir ortamda büyüyen Fedakar arkadaşımız, erken yaşlardan itibaren özgürlük mücadelesinin yanında yer almıştır. Yaşadığı ortam itibariyle düşman gerçekliğini tanıyarak büyüyen Fedakar arkadaşımız 2009 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla alanlarında da bir çok çalışmada yer almış, kendisine verilen her göreve de büyük bir emekle katılmıştır. Savaşın en çetin yaşandığı alanlarda kalan Fedakar arkadaşımız 2015 yılından itibaren de artan savaş sürecine en aktif katılan arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

DEMHAT ZINDAN

Demhat Zindan arkadaşımız, Güney Kürdistan’ın Şeladıze kasabasında dünyaya gelmiştir. Yüzyılı aşkındır savaşın yaşandığı bir coğrafyada büyüyen Demhat arkadaşımız, Kürt halkına yönelik gelişen saldırılara karşı nerede olursa olsun sessiz kalınmaması gerektiğinin bilinci ile Kürt Özgürlük Hareketi içerisinde yer almaya başlamıştır. Önce gençlik çalışmalarına yer aldıktan sonra daha etkili bir mücadele için gerilla saflarına katılmıştır. Dört parça Kürdistan’daki halkımızın özgürlüğü sağlanmayana kadar Kürtlerin özgürlüğü sağlayamayacağını bilen Demhat arkadaşımız, kısa sürede güçlü bir savaşçı olmayı başarmıştır. 2015 yılında Zagrosların Çarçela alanında aylarca süren savaşta en ön cephede savaşarak düşmana ağır kayıplar verdirmiştir. Emeği ile var olmayı başaran Demhat arkadaşımız, savaşçılığındaki fedai duruşu ile de Kürdistan dağlarında iz bırakan arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

BERFİN ÇEKDAR

Berfin Çekdar arkadaşımız, Botan’da yurtsever özelliklerin korunduğu Beytüşebap’ta dünyaya gelmiştir. Aile çevresinde bir çok kişinin özgürlük mücadelesine katıldığı bir ortamda büyüyen Berfin arkadaşımız, erken yaşlarda gerilla saflarına katılarak, kendinden öncekiler gibi Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmeyi tercih etmiştir. Genç yaşına rağmen büyük sorumluluklar temelinde yürüdüğü gerillada her zaman güçlü bir savaşçı olmayı başarmıştır. Önder Apo’nun Kadın Özgürlük ideolojisi ile de kendini yetkinleştiren Berfin arkadaşımız, özlü ve mütevazi kişiliği ile onu tanıyan tüm yoldaşlarının gönlünde yer etmiştir.''