Buldan: Kimse AKP’ye bel bağlamasın çünkü gidiciler

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'nin 'gidici' olduğunu söyleyerek, 25 Haziran'da Türkiye'nin AKP’siz ve Erdoğan’sız bir ülke olacağını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Muş mitinginde konuştu.

Buldan, AKP'nin Muş halkının iradesine saldırdığını, halkın seçtiği isimlerin vekilliklerinin düşürüldüğünü belirtti.

"AKP’li Muş vekili Meclis kürsüsüne sadece 1 kere çıkmış, o da yemin etmek için" diyen Buldan, HDP adaylarının seçilerek halkı temsil edeceklerini söyledi.

Erdoğan'ın. "kıraathaneler açacağız, gençler oraları dolduracak” sözüne değinen Buldan, "Gençler kıraathane istemiyor, iş istiyor, gelecek istiyor" diye belirtti.

Halkın F16’ları değil, traktörlerinin çalışmasını beklediğini belirten Buldan, AKP'nin OHAL'i de sadece kendisi için getirdiğini belirtti.

'AKP-MHP KOALİSYONU KÜRT DÜŞMANLIĞIDIR'

"AKP-MHP koalisyonu Kürt düşmanlığıdır" mesajını veren Buldan, "Bugün HDP’yi baraj altında bırakma çabaları, MHP’yi yani kurtları TBMM’ye taşıma çabalarıdır. Kürtler buna izin vermeyecek. Kürt halkını görmeyen, Kürt halkını tanımayan, Kürtlerin yaşadığı katliama, ödediği bedele saygı duymayan bir iradeye, biz de saygı duymuyoruz. Kürtler yüzyıllar boyunca büyük acılar yaşadı. Ama her zaman dik durdu. Hiçbir zaman boyun eğmedi, biat etmedi. Recep Tayyip Erdoğan karşısında da diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz ve biat etmeyeceğiz" diye konuştu.

'KAYBEDECEĞİNİ ANLADI'

Buldan, Erdoğan'ın artık kaybedeceğini anladığını söyleyerek, "Bakın, gittiği illeri karıştırıyor. Zonguldak’a gidiyor diyor ki, 'ben Tokat’tayım.' Doğmadan önceki okulların analizini yapıyor. Gideceğinin farkında. Neden bunları yapıyor biliyor musunuz? Çünkü Edirne Cezaevi ve Selahattin Demirtaş’ı rüyasında görüyor. Artık Selahattin Demirtaş, HDP rüyalarına girmeye başlamış. Bunun için her şeyi karıştırıyor, ne dediğini bilmiyor" şeklinde konuştu.

Demirtaş’ın sosyal medya takipçilerinin, AKP’nin meydanlarında toplananlardan çok daha fazla olduğunu söyleyen Buldan, AKP'ye ilginin giderek azaldığını vurguladı.

HALKA ÇAĞRI

Buldan, halka çağrı yaparak, "Siz sandık başına giderken, oyununuzu kullanırken burada yaşadığınız sıkıntıları unutmayın. Kapatılan şeker fabrikasını unutmayın. Ahmet Yıldırım’ı, Burcu Çelik’i unutmayın. Cizre’yi, Silopi’yi, Sur’u, Gever’i unutmayın. Sandık başına giderken eliniz yürekli vicdanınızın üzerinde olsun. Kerkük’ü, Efrîn'i unutmayın" dedi.

'İKTİDARI İÇİN SAVAŞ BAŞLATMAK İSTİYOR'

AKP'nin, kendini iktidarda tutabilmek için savaş naraları attığını, 'Mahmur’a, Kandil’e gideceğim' dediğini söyleyen Buldan, "Türkiye halkları buna hayır diyor. Bu ülkede yaşayan hiçbir halk, hiçbir inanç sizin savaş politikalarınıza evet demiyor. Çünkü analarımızın yüreğine düşürdüğünüz ateşle bu ülkeyi yönetemezsiniz. Bu ülkenin barışa, demokrasiye, insan haklarına, aşa, işe ihtiyacı var. Bu anlayışı yok sayan, geçmiş dönemlerde bunu uygulayanlar nasıl tarihten silindilerse, AKP de tarihten silinmeye mahkumdur" diye belirtti.

'ERDOĞAN'SIZ TÜRKİYE...'

Buldan, 25 Haziran'da Türkiye'nin AKP’siz ve Recep Tayyip Erdoğan’sız bir ülke olacağını dile getirerek, "Hep birlikte kardeşlik içinde yaşayacağız" diye ekledi.

"Kimse AKP’ye bel bağlamasın, gidiciler" vurgusunda bulunan Buldan, HDP'nin Muş'ta da '4-0' yapacağını söyledi.