Buldan: Siyasi ve ekonomik olarak çöktükleri için seçime gittiler

Iğdır'da konuşan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, seçim kararının ekonomik ve siyasi çöküşün yaşandığı süreçte verildiğini ve AKP'nin artık ülkeyi yönetemediğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran seçimlerine hazırlık kapsamında Iğdır’da halkla bir araya geldi. Esnaf ziyaretinin ardından HDP il binası önünde düzenlenen buluşmaya Eş Başkan Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit, işgal edilen Ağrı Belediyesi'nin Eş Başkanı Sırrı Sakık, il ve ilçe eş başkanları ile yüzlerce kişi katıldı.

'ARTIK ÜLKEYİ YÖNETEMİYORLAR'

Önceki iki dönemde Iğdır milletvekilliğini yapan Buldan, kendisine gösterilen ilgiden dolayı halka teşekkür etti. Slogan ve zılgıtlarla konuşması sık sık kesilen Buldan, bugün yaptıkları halk buluşmasının yeni bir sürecin başlangıcı olduğunu söyledi. Seçime yakın bir tarihte kentte geniş katılımlı bir miting yapmayı planladıklarını ifade eden Buldan, şöyle dedi: “Sevgili Iğdırlılar, bugün Iğdır'da bir miting yapmıyoruz. Bu sizinle bir araya geldiğimiz küçük bir buluşmadır. Seçime yakın bir zamanda Kürt ve Azeri kardeşlerimizle bir araya geleceğiz. Iğdır’da Azeri, Kürt ve Terekemelerin yaşadığı bir barış kenti olduğunu biliyoruz. Biz de bu barış kentine göre davranacağız. Gece gündüz çalışıp, kapı kapı dolaşacağımız günler gelecektir. Hep birlikte kazanacağız, her birlikte çalışacağız. Bugün gördük ki Iğdır halkı seçime hazır. Benim seçildiğim dönemlerde birinciliği kimseye bırakmadık. Yine bu yıl da bırakmayacağız. İşte bu başarı hepimizindir, bütün kadınların gençlerindir, işçilerin, emekçilerindir."

Buldan, baskın seçim kararına ilişkin "Türkiye'de ekonomik ve siyasi çöküşün yaşandığı süreçte verilmiş bir karardı. Çünkü artık bu ülkeyi yönetemiyorlar. Ne yaptılarsa yüzde elliyi göremediler. Efrîn'e girdiler ama bu bile onlara bir puan bile kazandırmadı. Çünkü Türkiye toplumu artık, savaş ve gözyaşı görmek istemiyor" diye kaydetti.

Buldan ve beraberindeki heyet, halk buluşmasının ardından, Belediye Kültür Merkezine geçerek, partililerle görüşecek.