Cemil Bayık demeç verdi, dava Feleknas Uca'ya açıldı!

Türk mahkemeleri her gün yeni bir skandala imza atıyor. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Cemil Bayık'ın verdiği bir demeç, HDP Milletvekili Feleknas Uca için hazırlanan iddianameye "örgüt propagandası" olarak eklendi!

HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca hakkında, 2015 ve 2016 yıllarında katıldığı 6 etkinlikte yaptığı konuşmalar nedeniyle “Örgüt üyesi olmak’ ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede, Uca'nın KJA tarafından düzenlenen 25 Kasım etkinliğinde yaptığı konuşma da “örgüt propagandası” sayıldı.

BAYIK TECRİDE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Ayrıca iddianamede bir skandal daha ortaya çıktı. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Cemil Bayık’ın 10 Aralık 2015 tarihinde Fırat Haber Ajansı’na (ANF) verdiği demecin iddianameye eklenerek, Uca'nın ‘örgüt propagandası’ yaptığı iddia edildi. Bayık açıklamalarında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kabul edilemez olduğunu ifade etmişti. Bayık aynı zamanda Avrupa’da, Türkiye’de Kürtlerin ve demokratik kurum ve kuruluşları, Öcalan’ı sahiplenmeye ve tecridin kaldırılması için tepki göstermeye çağırmıştı.

Yine 10 Aralık 2015 tarihinde HDP Amed İl Eş Başkanı olan Ömer Önen'in, Med Nuçe’ye katılarak Sur ilçesinde devam eden "sokağa çıkma yasağı" hakkında bilgi vermesi de iddianameye eklendi ve Feleknas Uca'nın “örgüt propagandası” yaptığı ileri sürüldü.