Ciwanên Azad: Faşizme karşı başkaldırı zamanıdır

Gençlik örgütü Ciwanên Azad, Şengal’de Türk devletinin savaş uçakları ile düzenlediği suikastın ardından “faşizme karşı başkaldırıya” çağırdı.

Ciwanên Azad, 15 Ağustos’ta Êzidî Toplumu Koordinasyonu Üyesi Zeki Şengali’nin hayatını kaybettiği suikaste ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Gençlik örgütü, “Zeki yoldaşa yönelik gerçekleştirilen bu suikast düşmanın asıl hedefi olan Êzidî soykırımında yeni bir süreci başlattığını gösteriyor” dedi.

“Kendi varlığını Kürt’ün yok edilmesi üzerinden inşa etmiş bir devletin başka türlü davranması da asla beklenemez” diyen Ciwanên Azad, saldırının zamanlamasına dikkat çekti:

“Suikastın gerçekleştirildiği tarih aynı zamanda Kürt halkının her yerde Diriliş Bayramı olarak kutladığı bir güne de denk getirilmiştir. Halkımız 15 Ağustos’ta kendi varlığının bilincini en üst düzeyde edinmiş ve bunun gerektirdiği pratiği ortaya koymuştur.”

Ciwanên Azad, “Bizler Kürt gençliği olarak sadece düşmanın 15 Ağustos’a gölge düşürme hevesini kursağında bırakmakla kalmayacağız. APOcu gençlik SERÎ HILDE ruhuyla faşizmi yerle bir edecek ve düşmanı ülkesinden atacak” vurgusunda bulundu.

Yeni soykırım ve işgal girişimlerinin direnişle mutlaka parçalanacağını belirten Ciwanên Azad, şunları ifade etti:

“Heval Zeki’nin şehadeti başta Êzidî gençleri olmak üzere tüm Kürdistan gençlerine bir çağrıdır. Kürt gençleri Êzidîler’e yönelen bu yeni soykırım saldırısına karşı her yerde eylemsellik içerisinde olmalı ve Şengal’e sahip çıkmalıdır. Halkımızın Kürdistan’ın her dört parçasında soykırım saldırılarına maruz kaldığı, fakat eşsiz bir direniş göstererek mücadele ettiği bir dönemde biz Kürt gençleri mutlaka şehitlerimize ve mücadelelerine sahip çıkacak, intikamlarını alacağız. Heval Zeki’nin anısına bağlılığımızın bir ifadesi olarak, onun Şengal’de APOcu ruhla verdiği mücadelesine sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz. Zaman Rêbêr APO’nun ideolojisiyle örgütlenme ve faşizme karşı başkaldırma zamanıdır. Celle’den Êzidxan’a tüm Êzidîlerin yanında olduğumuzu, Mâm Zeki’nin intikamını alacağımızı ve Kürdistan’da özgür bir yaşamı yaratana kadar mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz.”