Cizre eşbaşkanları: Bugün de geri adım atmayacağız

Kayyum işgaline tepki gösteren Cizre Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, "AKP halka darbe yaptı. Bugün de geri adım atmayacağız" dedi.

AKP-MHP rejiminin Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerini kayyumla işgal etmesine ilişkin tepkiler sürüyor. Cizre Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, bunun halka yapılmış bir darbe olduğunu söyledi.  

'AKP DARBE RUHU TAŞIYOR'

Zırığ, AKP ruhunun her zaman mekanik bir şekilde darbe ruhu taşıdığını ve bu şekilde bugünlere geldiğini kaydederek, "AKP iktidarda olduğu günden bu yana antidemokratik yolları ve yöntemleri kullanmaktan hiç geri durmadı. Bugün de 3 belediyemize el koydu, yani gasp etti” dedi.

Belediyeleri gasp edilen eşbaşkanlar için, “Bazı terör dosyaları vardı o yüzden kayyum atadık” dendiğini ifade eden Zırığ, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"İlk başta da söylediğim gibi AKP bu şekilde sadece Kürtlere değil, tüm halklara darbe yapmaktadır. Bu şekilde halkı kin ve nefrete sürüklemenin yanı sıra kutuplaştırdığını da görüyoruz. 3 yılda gördük ki belediyecilik denen bir şey bırakmamışlardı kayyumlar eliyle. Bu artık diktatörlüğün de ötesine geçti. Buradan çağrımızdır; bir an önce vazgeçilmeli bu gasplardan. Halkın olan halka teslim edilmeli.” 

'DÜNKÜ GİBİ BUGÜN DE GERİ ADIM YOK'



Yapılan bu darbenin siyasi bir saldırı olduğunu kaydeden Eşbaşkanı Kutlu ise, faşizm ile beslenenden her şeyi beklediğini ifade ederek, “Seçimle alamadığını kayyumla alacaklarını zannediyorlar. Bu halkın kalbini, ruhunu teslim almadan iradesini teslim alamazsınız. Bu yüzden, bunu bildiğiniz için de zorla ve çalarak el koymayı kendinize adet etmişsiniz. Bununla kazanamayacaksınız. Halkımız her daim ruhuyla özgür olacak. Belediyelerimiz her daim bizimdir, bizim kalacak. Dün nasıl ki geri adım atmadık, mücadele ile yeniden halkımızla el ele aldık belediyemizi, bugün de yarın da geri adım attıramayacaklar” dedi.