Cizre Fırtınası'nda bir haftalık bilanço

Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında ilerleyen Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları, bir haftada Tenek petrol sahası ve 4 önemli köyü çetelerden temizledi.

El Umer sonra Dêra Zor’daki en büyük petrol sahası olan Tenek, DAİŞ çetelerinden temizlendi.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde son bir haftada yaşanan gelişmeler şöyle:

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları 12 Kasım’da Tenek petrol yatağını ve El Bisêra Köyü’nü DAIŞ çetelerinden temizledi. Buralarda yaşanan çatışmalarda 24 çete öldürüldü ve bomba yüklü bir araç ele geçirildi. Üzerinde doçka silahı bulunan 2 araç imha edilirken çetelere ait bir miktar silah ve cephane de savaşçıların eline geçti.

13 Kasım’da ise savaşçılar Fırat’ın doğusundaki çete üslerine ulaştı. Burada savaşçılarla çeteler arasında çatışma çıktı. Çatışmalar, Tenek petrol yatağı ile El Bisêra Köyü çevresinde çıktı. Burada yaşanan çatışmalarda 11 çete öldürüldü, çetelere ait bir araç da imha edildi. Savaşçılar aynı gün Batı El Şel Köyü’nü de çetelerden tamamen temizleyerek özgürleştirdi.

14 Kasım’da çeteler Tenek sahası ve El Şel Köyü’ne saldırı düzenledi. Saldırılar savaşçılar tarafından püskürtülürken, çatışmalarda 14 çete öldürüldü.

QSD savaşçıları Cizre Fırtınası Hamlesi’nin 67. Gününde birçok başarı elde ederek gelişme sağladı. Savaşçılar, Siwer Beldesi tarafında 4 km, Deban Köyü’nde ise 5 km ilerleme kaydetti.

Bu ilerleyişlerde savaşçılar ile çeteler arasında yaşanan çatışmalarda 34 çete öldürüldü. Bomba yüklü bir araç ve motosiklet imha edilirken çok sayıda silah ve cephane de savaşçıların eline geçti.

17 Kasım’da savaşçılar, Meyadin kentinin doğusundaki El Teyan ve Wasiyan köyleri tarafından ilerleme sağladı. Savaşçılar çatışmalar sonucu üzerinde doçka silahı bulunan bir aracı imha etti ve bomba yüklü başka bir aracı da ele geçirdi.

Savaşçıların ilerleyişi neticesinde çetelerin gücü yerle bir oldu. Savaşçıların ilerleyişini durduramayan ve karşılarında giderek zayıflayan çeteler sivillere yönelik katliamlara başladı. Çetelerin bomba yüklü araçla dün gerçekleştirdiği katliamda 20 sivil yaşamını yitirdi.