‘Cizre ve Bradost’ta 4 asker öldürüldü, 6 asker yaralandı’

HPG Basın İrtibat Merkezi, Cizre ve Bradost alanlarında Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlerde en az 4 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG-Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) eylemlere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

CİZRE’DE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ 6 ASKER YARALANDI

‘’18 Mart günü saat 09.00’da güçlerimiz Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Milê Gurya taburuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman yerleşkesinde bulunan mevzii ve binalarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş, 6 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu Gırê Hermo ve Geliyê Hewler mıntıkalarını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

BRADOST ALANI

Güçlerimiz, işgalci TC ordusunun Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Bradost alanındaki operasyon güçlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. 19 Mart günü saat 16.30’da güçlerimiz, Masiro tepesinde konumlanan bir düşman birliğini hedeflemiştir. Düşman birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür.

ÇUKURCA’DA SALDIRI

19 Mart günü saat 21.00’da işgalci TC ordusu Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Tepê Zêra ve Stuna alanlarını kobra tipi taarruz helikopteri ve savaş uçaklarıyla bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgalci güçler skorsky tipi helikopterler ile Tepê Zêra mıntıkasına indirmeler yapıp bir operasyon başlatmıştır.

19 Mart günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çemço alanını bombalamıştır.’’