Cudi’de operasyon sürüyor: Koçerler yayladan indirildi

Türk ordusunun Cudi ve Gabar’daki askeri operasyonları 5’inci gününe girdi. Cudi operasyonundaki askerler, koçerleri yaylalardan indirdi, tarlalarını sürmeye giden çiftçileri de engelledi.

Türk ordusu tarafından Şırnak merkez ve Silopi ilçesi kırsalında bulunan büyük bir alanda eş zamanlı başlatılan operasyon bölgelerine ise sürekli askeri sevkiyat gerçekleştiriliyor. Yer yer silah seslerinin yükseldiği alanlarda bulunan çok sayıda karakoldan atılan top atışları ile vurulan bölgede savaş uçakları hareketliliği de devam ediyor. İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) aralıksız uçuş yaptığı bölgeler, aralıksız bir şekilde 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan helikopterler tarafından ateş altına alınıyor.

Cudi Dağı’nın Şırnak’ta kalan bölgesinde bulunan alanlarda yaylalara çıkan koçerlerin askerler tarafından yaylalardan indirildiği öğrenildi. Binlerce hayvan sahibi koçerlerin sayısı hakkında herhangi bir bilgi elde edinilemedi.

Operasyondaki askerlerin, Cudi Dağı eteklerinde bulunan Cifanê köyü sakinlerini, geçim kaynakları olan tarlalarından da uzaklaştırdığı aktarıldı. Dün bağ ve bahçelerini sürmeye giden köy sakinleri askerler tarafından, “yasaklı bölge” gerekçesiyle engellendi. Büyük bir alanı kapsayan arazilerini süremeden geri dönen yurttaşlar ve bölgede konuşlanan askerler görüntülere de yansıdı.