Cudi'de operasyona çıkan askerlere eylem: 3 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Cudi'de operasyona çıkan Türk askerlerine yönelik bir sabotaj eylemi düzenledi. Eylemde 3 asker öldürülürken, çok sayıda asker de yaralandı.

 HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

"13 Mayıs günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu, kontra birliklerin katılımı ile Şırnak’ın Cudi alanına bağlı Eynıka alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyona katılan düşmanın bir birliği Çeperan mıntıkasında güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Uzun bir süre denetimde tutulan bu düşman birliği saat 05.30’da sahada devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında sabotaj taktiği ile hedeflenmiştir. Hedeflenen bu düşman birliğinde en az 3 asker öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. İşgalci güçlerin başlattığı bu operasyon aynı gün saat 11.00’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

12 Mayıs günü saat 07.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke bölgesine bağlı Komasor alanını bombalamıştır.

13 Mayıs günü yine savaş uçakları Heftanin bölgesine bağlı Bektorya alanın bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."