Cudi’de şehit düşen iki gerilla için Mexmur’da taziye çadırı kuruldu

Cudi’de şehit düşen Şehit Amara Rubar ve Şehit Ruken Gabar için Mexmur’da taziye çadırı kuruldu.

Gerilla Amara Rubar 20 Aralık 2022’de, Ruken Gabar ise 17 Aralık’ta Cudi’de şehit düşmüştü.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda (Mexmur), kurulan taziye çadırını kamp halkı ve kurum temsilcileri ziyaret etti.

Bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı taziye sırasında Mexmur halkı adına konuşan Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara Kürdistan özgürlük mücadelesi yolunda halkı ve kutsal değerleri için fedakarlık yaparak şehit düşen bütün özgürlük gerillalarını andı.

Kara, “Bizler barbar, faşist, soykırımcı yöntemlerle ve adaletsiz savaşan bir düşman ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla acılarımız büyüktür. Fakat ülkemizi özgürleştirmeyene, bu dünyada bir statü sahibi olmayana kadar durmayacağız” dedi.

Eşbaşkan, “Biz, özgürlük için barbar devletler ile mücadele ediyoruz. Bu nedenle ağır bedeller veriyoruz. Fakat bizler, ülkesi, toprağı ve halkı için canını feda eden ve mücadele eden özgürlük gerillalarından onur duyuyoruz. 21. Yüzyılda büyük kazanımlar, statü ve varlık sahibi olmak için mücadelemiz sürecektir. Bir kez daha başta Önder Apo’nun, mücadele yoldaşlarının, yurtsever ailenin ve Kürt halkının başı sağ olsun” diye ekledi.

Şehit Amara Rubar’ın ailesi adına Ehmed Kapar “Sonuna kadar şehitler çizgisinin takipçisi olacağız. Hepimiz bu acının ve mücadelenin bir parçasıyız” ifadelerini kullandı.

“Bu savaşta verilen varlık ve yokluk mücadelesi hepimiz içindir” diyen Kapar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada milyonlarca insan çocuğu olmadan yaşıyor ama hiç kimse ülkesi olmadan yaşayamıyor. Direniş ve mücadele dışında başka hiçbir seçenek yoktur. Zafere ulaşmayana kadar, önderliğimizi fiziki olarak özgürleştirmeyene ve şehitlerin hayallerini gerçekleştirmeyene kadar bu mücadeleden bir adım bile geri adım atmayacağız.”

Şehit Ruken Gabar ailesi adına bir konuşma yapan Hamid Otun “Özgürlük mimarı Önder Apo’nun, mücadele saflarındaki mevzilerde direnen yoldaşlarının ve arkadaşlarının başı sağ olsun. Şehit sadece bizim değil, bütün yurtsever Kürt halkının şehididir. Zafer, Kürt ve Kürdistan halkının ve özgürlük hareketinindir” ifadelerini kullandı.