DÎSA-DER: Arkadaşlarımız serbest bırakılsın

Dernek eşbaşkanı ve yöneticileri gözaltına alınan DÎSA-DER, arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi ve herkesi Kürtçeye yönelimlere karşı diline sahip çıkmaya çağırdı. 

Dil Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (DÎSA-DER), dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan eşbaşkanları Naim Özden, eğitmenleri Şevket Acar, Dilber Akın, Mizgin Deniz, Gülsüm Bilge ve Celal Soğuk’a ilişkin dernek binasında basın açıklaması yaptı. 

Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanları Yadişen Karabulak ve Ümit Dede ile HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan da katıldı. DÎSA-DER Eşbaşkanı Medina Karaman, “DÎSA-DER Kürt dili üzerinde çalışmalar yürüttüğü için siyasi operasyona maruz kaldı. Devlet, Kürt diline ve edebiyatına tahammül edemiyor” ifadelerini kullandı. 

“Bunca yıl yapılan operasyon ve yıldırma politikalarına rağmen devlet Kürt dilinin bitiremez ve yasaklayamaz” diyen Karaman, 80 yıldır Kürt dili düşmanlığının sürdüğünü söyledi. Kültür ve dilin yıllardır ayakta durduğunu ve bundan sonra da ayakta duracağını söyleyen Karaman, “Bizim Kürt diline gösterdiğimiz hassasiyet ve isteklerimiz sizin boğazınızda kalacak siz hiçbir zaman amacınıza ulaşamayacaksınız” diye konuştu.

Kürtçeye yönelimlere karşı herkesi diline sahip çıkmaya çağıran Karaman, “Arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılsın” dedi.