DAİŞ'in Avahiye Dara ve Heftehar'a saldırıları kırıldı

DAİŞ çetelerinin, Kerkük'teki saldırısı köylülerin direnişi karşısında kırıldı. Saldırıda bir köylü yaşamını yitirirken, 9 köylü de yaralandı. 

Bir süreden beri Kerkük çevresinde yeniden harekete geçirilen DAİŞ çeteleri, dün Kerkük’ün Daqoq ilçesine bağlı Heftexar bölesindeki Avahiya Mansur, Awahiya Dara ve Heftexar köylerine köylerine saldırdı. Köylülerin karşılık vermesi üzerine DAİŞ çeteleri ile köylüler arasında çatışma başladı. Kerküklü bazı gönüllü gençlerin köylülerin yanında yer aldığı, DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı başlayan çatışma, gece saat 01:00’a kadar devam etti. Yaklaşık üç saat boyunca devam eden çatışmanın sonunda Herdi Saman Mıhemmed adındaki köylü yaşamını yitirirken, Huseyin Hisam Mahmut, Şivan Qadir Mahmut , Ehmed Nuri İbrahim, Mihemmed Cebbar Eli, Faruk Ziyad Faruk, Mensur Mihemmed Emin, Hewkar Osman Şukur, Sabah Nuri  ve Adil Heyaz Mihemmed adındaki 9 köylü de yaralandı. Yaralanan köylüler Kerkük’te tedavi altına alınırken, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

KÖYLÜLERDEN IRAK ORDUSUNA TEPKİ

DAİŞ çetelerinin saldırılarına maruz kalan köyler, Irak ordusu denetimine ve güvenliği altında olan köyler. Ancak DAİŞ çeteleri saldırdığında Irak ordusuna ait küçük bir birim dahi köylerde bulunmuyordu. Köylülerin DAİŞ çetelerine karşı direnmesi ve DAİŞ çetelerinin kaçmak zorunda kalmasından sonra köylere giden Irak ordusu, köylülerin ölü ve yaralıları almasını engellemeye çalıştı. Köylüler, Irak ordusunun bu yaklaşımına, “Bizi korumanız gerekirken bu görevinizi yapmadınız, sizin yapmanız gerekenleri biz yaptık. Çeteler kaçtıktan sonra şimdi de gidip cenaze ve yaralılarımızı engellemeye çıkıyorsunuz” şeklinde tepki göstererek, ordu güçlerinin yasağını dinlemeden çatışma alanından ölü ve yaralılarını aldı.