DAİŞ Kerkük’te iki köyü işgal etti

DAİŞ bu akşam Kerkük’ün Daqoq ilçesine bağlı Hefteğar köylerine yeniden saldırdı. Saldırıda DAİŞ çeteleri Hefteğar’ın bir köyünü daha işgal ettiği, son köye de saldırdığı belirtildi.

DAİŞ çeteleri bu akşam üzeri Kerkük’ün Güney'indeki Daqoq ilçesine bağlı Hefteğar mıntıkasındaki Avaya Mensur ve Dara köylerini de işgal etmek için bir saldırı düzenledi. Daqoq ilçesine bağlı dört köyden Avaye Ferix ve Avaya köylerini daha önce işgal eden DAİŞ çetelerinin Avaya Mensur köyünü de işgal ettiği belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınana bilgilere göre saldırı başlatan DAİŞ çetelerinin köyü işgal ettikten sonra, daha önce Irak Federal Polis merkezi olarak kullanılan merkez ve kontrol noktasına yerleşerek, kontrol noktası kurduğu, halkın köyden çıkmasını yasakladığı bildirildi.

Avaya Mensur köyünü işgal edip kontrol noktası kurduktan sonra Dara köyünü işgal etmek için harekete geçen DAİŞ çetelerin kısa süre içinde Dara köyüne girdiği ancak hala köyü tamamen kontrol altına almadığı belirtildi. Daqoq ile Xurmatu arasında yer alan Dara köyü Kerkük Bağdat yoluna sadece bir km uzaklıkta. Dara köyünün DAİŞ tarafından işgal edilmesi ile Kerkük-Bağdat, Kerük- Tikrit yolunun da kapanmasına neden olabilir.