DBP: Bizi durduramayacaklarını anlayacaklar!

Kayyum gasbının 'Kürt halkına yeni bir savaş' olduğunu belirten DBP, "Bizi böyle durduramazlar; kayyumu tanımayacağız" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HDP’li Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesi ve yüzlerce kişinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
DBP, aralarında MYK üyeleri Sevim Adsoy, PM üyeleri Tahir Özdemir ve Suat Aslan’ın da bulunduğu onlarca parti yöneticileri ile yüzlerce Kürt siyasetçinin, AKP ve MHP’nin siyasi darbesiyle hukuksuzca gözaltına alındığını belirtti.
DBP, Amed'de yüzde 63, Mardin’de yüzde 56 ve Van’da yüzde 53 oyla seçilmiş olan belediye eşbaşkanlarının görevden alınmasının, “Kürt halkının demokrasi mücadelesine karşı açılmış yeni bir savaş olduğunu” vurguladı.

'BİZİ BÖYLE DURDURAMAZLAR!'

DBP, şunları da kaydetti:

"2019 yerel seçimleri sonrasında partimize ve bileşeni olduğumuz HDP'ye yönelik bu operasyonların temel amacı Kürt siyasetini tasfiye etmektir. Bizleri gözaltı ve tutuklamalarla, siyasi soykırım operasyonlarıyla durdurabileceklerini zannedenler, halkların özgürlük, emek, barış ve demokrasi inancını bitiremeyeceklerini anlayacaklardır. Bir kez daha vurguluyoruz; kayyumu tanımayacağız, kabul etmeyeceğiz. Hükümet attığı bu vahim adımdan bir önce dönmelidir."