DBP'den gözaltılara tepki: Hukuk iflas etti, faşizm var

DBP MYK Üyesi Mehmet Şirin Tunç, HDK, HDP ve DBP'ye yönelik gözaltı ve tutuklama terörüne tepki gösterdi. Tunç, “Bu zulmün, faşizmin tezahürüdür” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) yönelik Cuma sabahı operasyon düzenlendi. Gözaltılar, DBP Genel Merkez irtibat binasında düzenlenen toplantıyla protesto edildi.

Toplantıya, HDP Amed Milletvekili Sibel Yiğitalp, HDP ve DBP İl Eşbaşkanları, TJA aktivistleri ile çok sayıda partili katıldı.

HUKUK SİSTEMİ İFLAS ETTİ, KIRIM VE FAŞİZM VAR

DBP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mehmet Şirin Tunç, “Gözaltılar faşizmin tezahürü” dedi. Tunç şunları ifade etti:

“Son olarak Eş Genel Başkanımız Sayın Mehmet Arslan’ın mesnetsiz iddialarla tutuklanması, akabinde bu sabah saat 05.00 sularında gözaltı gerekçesiyle evinin basılması hukuk sisteminin iflas ettiğini bir kez daha teyit etti. Sabah saatlerinde Eş Genel Başkan Yardımcımız Hacer Özdemir’in gözaltına alınışı partimize yönelik saldırının geldiği kırım boyutunun ifadesidir. Yine HDK Eş Sözcüsü Sayın Onur Hamzaoğlu’nun da aralarında bulunduğu HDK bileşeni onlarca siyasetçinin gözaltına alınması bu zulmün, faşizmin tezahürüdür” diye konuştu.

“Halkın iradesini gasp edenler asla başarılı olamayacağını” vurgulayan Tunç, “DBP olarak faşizme karşı demokrasiyi, savaşa karşı barışı, tekliğe karşı çoğulculuğu, zalime karşı mazlumu savunmaya devam edeceğiz” dedi.

HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp ise, “Asla ve asla geri adım atmayacağız. Bu faşizme karşı tüm demokratik güçleri sorumluluk almaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

DBP Rıha İl Örgütü de, Eş Genel Başkanları Mehmet Aslan’ın tutuklanmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP’li vekil Dilek Öcalan, tutuklamaların kabul edilemeyeceğini söyledi.

Öcalan, şöyle konuştu: “Eş Genel Başkanlar gözaltına alınmış tutuklanmış veya partiyi tavsiye etme planları yapılmış olsa da bu parti 80’lerin o faşist rejimine diz çökmemiş, 90’larda yok olmamıştır. Yine diz çökmeyecektir. Cezaevlerinden tutalım da toplumun her alanında tek tipleştirme politikasını başaramayacaklar. AKP ve MHP rejimi de bu emellerine ulaşamayacaktır. Tercih ettikleri yol hiçbir şekilde hiç kimseye hizmet etmemektedir.”