DBP'den Heyva Sor’un kampanyasına destek çağrısı

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, doğu ve güney Kürdistan’ı vuran depremden zarar görenlerle dayanışma amacıyla Heyva Sor a Kurdistanê’nın başlatmış olduğu kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye ile Rojhilat Kürdistan’ın Kirmanşan şehirleri yakınında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde en az 430 kişi yaşamını yitirdi, 7 bin 300’den fazla kişi de yaralandı. Depremden zarar görenlerle dayanışmak amacıyla dört parça Kürdistan’da kampanyalar başlatılırken, Heyva Sor a Kurdistanê da depremzedeler için büyük bir kampanya başlattı. Heyva Sor a Kurdistan’ın başta Avrupa olmak üzere Kürdistan’da yürüttüğü yardım kampanyasına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’dan destek çağrısı geldi.

Tüm Kürdistan halkına kampanyaya katılım çağrısı yapan Arslan, “Bilindiği üzere 12 Kasım’da Güney ve Doğu Kürdistan’da acı bir deprem felaketi yaşanmıştır. Yaşanan bu felakette yüzlerce insanımız yaşamını yitirmiş, binlerce yurttaşımız ise yaralanmıştır. On binlerce yurttaşımız da evsiz kalmıştır” dedi.

Başsağlığı dileklerini yineleyen Arslan, “Tüm Kürdistanlıların başı sağ olsun. Deprem felaketinin yaralarını sarmak için Heyva Sor a Kurdistanê’nin başlatmış olduğu yardım kampanyasına tüm Kürdistanlılar destek vererek, sahip çıkmalıdır. Özellikle Amed halkını kampanyaya katılmaya ve yaraları sarmaya çağırıyorum. Gün birlik günüdür, gün halkımızın yaralarını sarma günüdür” çağrısı yaptı.

Öte yandan yardım kampanyasına ilişkin Kürdistan saatiyle 21.00’da Medya Haber ve Stêrk TV ortak yayın yapılacak.