DBP'ye dönük siyasi soykırım protesto edildi

DBP ve HDP İl Örgütleri ile demokratik kitle örgütleri, siyasi soykırım saldırılarını protesto etti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun’un tutuklanmasını protesto etmek amacıyla, Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Burada kısa bir basın açıklaması yapan kitleye kentte bulunan siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

'ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZLE SONUÇ ALACAĞIZ'

"Rehin alabilirsiniz teslim alamazsınız" pankartının açıldığı eylemde konuşan DBP İl Eşbaşkanı Murat Polat, "Yapılan siyasi operasyonlara karşı hep mücadele ettik. Bizleri rehin alarak, geri adım atacağımızı zannettiler. Siyasi soykırım operasyonlarına, bir yenisini daha eklemiş oldular. Yıllardır,  sonuç alamadılar. Yapılan operasyonları, şiddetle kınıyoruz. Örgütlü gücümüz, önümüzdeki seçimlerde de üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Korkunun ecele faydası yoktur. Biz Kürt halkının örgütlü gücüne, sosyalist güçlere, kadınların örgütlü gücüne karşı yapılan operasyonları kabul etmeyeceğiz. Savaş politikalarına, cezaevinde yaşanan ölümlere ve yapılan bu siyasi baskılara karşı mücadelemiz var olmaya devam edecektir” dedi.

 Polat, Roboskî Katliamı’nda yaşamını yitirenleri de anarak, "Roboskî’de yapılan katliamda zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin arkasında durmadığını, failleri açığa çıkarmadığını, katillerinin hesap vermediğini, bununla birlikte katliamın üstünün kapatılmak istendiğini biliyoruz. Katledilenleri saygıyla anıyor, katilleri açığa çıkarma mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğimizi söylüyoruz" dedi.