YENİLENDİ-Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 450'yi geçti

Doğu Kürdistan'da can kayıpları 450'den fazla, 7 bin yaralı var, 12 bin ev yıkıldı. Güney'de ise 7 kişi hayatını kaybetti, 535 kişi ise yaralı.

Başur (Güney Kürdistan) ile Rojhilat (Doğu Kürdistan) sınır kentlerinde önceki akşam saatlerinde merkez üssü Halepçe olan bölgede meydana gelen 7.3 şiddetindeki depremin ardından bilanço ağırlaşıyor.

Deprem birçok çevre ülkede hissedilirken, Kürdistan Bölgesi'nde şu ana dek en az 7 kişinin yaşamını yitirdiği ve 535 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Süleymaniye'nin Derbendixan ilçesinde büyük yıkımın yaşandığı aktarıldı. Derbendixan barajında meydana gelen çatlaklıklardan dolayı barajdaki su kontrollü bir şekilde bırakıldı.

ROJHILAT’TA CAN KAYIPLARI 450'Yİ AŞTI

Rojhilat'ta ise bilanço giderek ağırlaşıyor. Edinilen bilgilere göre can kayıpları 450'yi aştı, yaralı sayısı ise 7 binden fazla. Depremde 12 bin ev yıkıldı.

Can kayıplarının en çok yaşandığı kentler şunlar: Kirmanşan, Serpol Zahab, Dalaho, Selasi Bewecani, İslamadî Xerb, Kasr-ı Şirin ve Ciwanro. Yerel kaynaklar, özellikle Kasr-ı Şirin ve Serpulzihab köylerinde ağır hasar ve yıkımın meydana geldiğini aktardı.

Son 30 yılda bölgede yaşanan en şiddetli depremden sonra 70 bin kişinin acil konaklama ihtiyacının olduğunu belirtiliyor.

DAYANIŞMA ÇAĞRILARI

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı dün yaptığı yazılı açıklamada Kürdistan halkına ‘acil dayanışma’ çağrısında bulunmuştu.

Heyva Sor a Kurdistane ise depremzedelerle dayanışma kampanyası başlattı.

HEYVA SOR'DAN KAMPANYA