Depremde can kayıpları artıyor

Süleymaniye'nin eyalet sınırları içerisinde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde Derbendixan'da 4, Şarezur'da 1, Kelar'da 1, Kirmanşan'da 6 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişin ise yaralandığı belirtiliyor.

Süleymaniye'nin eyalet sınırları içerisinde meydana gelen 7.3 şiddetindeki deprem sonucu Güney Kürdistan’da 6, Doğu Kürdistan’da da 9 kişi yaşamını yitirdi.

DERBENDİXAN

Derbedixan Kaymakamı Nasih Mela Hesen, depremde 4 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Hesen, hükümete acil yardım çağrısında bulundu. Ayrıca ilçedeki muhabirlerimiz 50'den fazla kişinin hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

ŞAREZÛR

Süleymaniye'nin Şarezur ilçesinde bir kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

KELAR

Depremde Kelar'da da bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Ancak daha sonra gelen bilgilerde Kelar'daki ölümün trafik kazası sonucu meydana geldiği belirtildi.

SÜLEYMANİYE’YE İLİŞKİN HALA AÇIKLAMA YAPILMADI

Süleymaniye merkezde ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak birçok binada maddi hasar meydana geldi. Kentte ambulans hareketliliği de yaşanırken, deprem sonrası yurttaşlar sokaklara çıktı.

HALEPÇE VE XURMAL’DA 100’ÜN ÜZERİNDE YARALI

Halepçe merkez ile Xurmal ilçesinde de 100'ün üzerinde yaralı olduğu bildirilirken, kentte yarın resmi tatil ilan edildi.

XANEQÎN

Diyala'nın Xaneqîn ilçesinde de yaralıların olduğu ancak sayının netleştirilmediği aktarıldı. Çok sayıda kişinin hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

KERKÜK

Kerkük'te da Hey Eskeri mahallesinde bir evin yıkıldığı öğrenilirken, en az 65 kişinin yaralandığı bildirildi.

HEWLÊR

Hewlêr'de herhangi bir can kaybı yaşanmazken, 58 kişinin kentteki hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

ŞENGAL VE MAHMUR

Şengal ve Mahmur'da da hissedilen depremde söz konusu merkezlerde can kaybı ve yaralanma olmadığı bildirildi.

DOĞU KÜRDİSTAN’DA 9 ÖLÜ

Depremin etkili olduğu Rojhilat'ın Kirmanşan vilayetine bağlı Kasrı Şirin kentinde 6 kişi yaşamını yitirdi. Kasrı Şirin'de ayrıca çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Süleymaniye eyaleti sınırları içerisinde meydana gelen deprem, Güney Kürdistan'ın birçok kenti, Rojhilat, Rojava ve Kuzey Kürdistan kentleri ile Irak'ın birçok yerinden hissedildi.

Süleymaniye merkezli 7.2 büyüklüğündeki deprem Güney Kürdistan'ın Süleymaniye ve ilçeleri, Halepçe, Kerkük ve ilçeleri, Duhok ve ilçeleri, Hewlêr ve ilçelerinde hissedildi.

Rojhilat'ın Kirmanşan, Sinê ve Urmiye vilayetlerine bağlı birçok merkezi ile Rojava'nın Cizîrê Kantonu'na bağlı birçok merkezde hissedildi.

Öte yandan depremin Kuzey Kürdistan'ın Şırnak, Mardin, Batman, Malatya, Amed, Van ve birçok kentinden de hissedildiği bildirildi. Depremin Süleymaniye ile Bağdat'ta 7.2, Kerkük'te 5.6, Hewlêr'de 4.5 şiddetinde olduğu bildirildi.

Süleymaniye ile Rojhilat sınırındaki deprem Kürdistan'ın dört parçasının yanı sıra Türkiye, Suriye, İran, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi. Depremin derinliğinin ise 10 kilometre olarak saptandığı kaydedildi.