Derik halkı işgale karşı alanlara aktı

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrin’e yönelik saldırıları Cizire’nin Derik kentinde kitlesel bir eylemle protesto edildi. Alanlara çıkan binlerce Derikli, ‘Türk ilgalciliğine geçit vermeyeceğiz’ mesajı verdi.

Cizire’nin Dêrik kenti Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi, taşıdıkları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimleri ve zeytin dalları ile kentin işlek caddelerinden yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe katılan Derik halkı, Efrin’deki Çağın Direnişi’ni selamladı.

Şehit Bawer Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından, Kongreya Star Yöneticisi Heyfa Yusıf kentteki tüm siyasi parti ve oluşumlar adına açıklama yaptı. Efrin’deki direnişin Erdoğan’ın tüm planlarını suya düşürdüğünü vurgulayan Heyfa Yusıf, “Efrin’e yönelik bu saldırılar tüm Suriye’ye yöneliktir. Türk ordusu gerçekleştirdiği bu saldırılar ile uluslararası kanunları çiğnemektedir” dedi.

Kentteki din kurumları adına konuşan Şeyh Masum El-Dêrşewi, “Direnişimiz halkların özgürce yaşayabilmesi içindir. Tüm cihana bu saldırılar karşısında direneceğimizi duyuruyoruz” dedi.

Eylemde son olarak Aşiret ve Kanaat Önderleri Meclisi adına konuşan Hewas El-Elî de, Türk devletinin Efrin’e yönelik barbarca saldırılarını kınayarak, saldırılara karşı birliği güçlendirme çağrısında bulundu.