Dêrin peşmergeleri, Türk işgaline karşı Kandil'de

Başûrê Kurdistanlı bir grup Dêrin peşmergesi, Kandil'e giderek, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı olduklarını açıkladı.

Türk devletinin Bradost ve Xakurê alanlarından başlattığı Başûrê Kurdistan'a yönelik işgal saldırılarına karşı Başur halkından gelen tepkiler giderek yükselirken, Dêrin peşmergeleri de harekete geçti.
Bir grup Dêrin peşmergesi,  Türk devletinin Bradost bölgesi ve Xakurkê'den başlatığı işgal saldırılarına Başur hükümetinin sessizliğine tepki göstermek için Kandil'de peşmerge kıyafetleri ve silahlarıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada, işgale karşı gerilla ile birlikte olduklarını duyuran peşmergeler, hükümetten de bir an önce sessizliğini bozması ve işgale karşı tutum alması istendi.

'GERİLLAYLA BİRLİKTEYİZ'

Hewkar Kawa adlı Dêrin peşmergesi tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"Türk devleti Başûrê Kurdistan topraklarını işgal ediyor. Bölge hükümeti ise bu işgale karşı sessiz. Hükümeti bu işgal ve imhaya karşı sessizliğini bozarak önünü almaya çağırıyoruz. Biz Dêrin peşmergeleri olarak, bu işgale karşı sessiz durmayacağımızı ve kız ve erkek kardeşlerimiz olan gerilla ile olduğumuzu duyuruyoruz." 
Dêrin peşmergeleri, canlı kalkan eylemi yapan gençleri de ziyaret etti ve "Eyleminizi kutsal buluyor ve destekliyoruz" mesajını verdi.