Dersim’de suikast eylemi

Gerillalar, Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Amutka karakolundaki askerlere yönelik suikast eylemi düzenledi. Eylemde 1 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama bulundu. Açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:

6 Haziran günü saat 14.00’da güçlerimiz, Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Amutka karakolunda bulunan işgalci TC ordusunun askerlerine yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

5 Haziran günü saat 03.00’da işgalci TC ordusu Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Demirkapı alanında bir insansız hava araçları ile bir operasyon gerçekleştirmiştir. İşgalci güçlere ait savaş uçakları aynı gün saat 04.00 ve 12.00’da alanı bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

Serhat Eyaleti’nde ağır darbeler alan işgalci TC ordusu, özel savaş medyası aracılığı ile bu operasyonda 2 gerillamızın şehit düştüğü yalan haberleri servis etmiştir. Bu saldırılarda herhangi bir kaybımız olmayıp, işgalcilerin servis ettiği haberler özel savaş kapsamında yapılan yalan haberlerdir.  Halkımız ve demokratik kamuoyu servis edilen bu haberlere itibar etmemelidir.

5 Haziran günü saat 01.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap'a bağlı Şehit Rüstem ve Mahir Mirzo alanlarını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”