Dersim ve Hakkari'de 10 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi Dersim, Hakkari ve Siirt’teki çatışma ve eylemlerin ayrıntılarını açıkladı. HPG, Dersim'de 8 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG’den yapılan açıklamaya göre, Dersim’de 8 Türk askeri öldürüldü, 2 gerilla hayatını kaybetti, Çukurca’da 2 asker öldürüldü ve Siirt’te ise 3 gerilla hayatını kaybetti.

HPG-BİM, hayatını kaybeden gerillaların kimlik bilgilerini açıkladı.

Açıklama şöyle:

DERSİM

‘’31 Mart günü işgalci TC ordusu Dersim’e bağlı Rojdere alanında insansız hava araçları ve kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde bir operasyon başlatmıştır. Şehit Ferhat, Hungurvan, Tevneşê tepesi, Mirik ve Şehit Tekin mıntıkalarına indirmeler yapan işgalci TC ordusu, arazide arama tarama faaliyeti gerçekleştirmiştir.

Güçlerimizin Dersim’de başlattıkları Şehit Ozan ve Şehit Roza Dersim Devrimci Hamlesi kapsamında; 31 Mart günü operasyona çıkan düşmanın 2 birliğini denetime almış ve bu birliklerine yönelik eylem düzenlenmiştir. Her iki düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker de yaralanmıştır. Eylem esnasında yaralanan Rozerin arkadaşımız düşman güçlerine esir düşmemek için kendi bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır. Yine operasyonda arazide bulunan işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda da 2 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehit olmuşlardır.

Aynı gün saat 17.00’da operasyon birlikleri alandan kısmen geri çekilmiştir. 1 Nisan günü işgalci güçler Tevneşê mıntıkasına yeniden indirmeler yapmıştır. Bu operasyon 3 Nisan günü geri çekilmiştir.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

HAKKARİ-ÇUKURCA

6 Nisan günü güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şundırê tepesindeki işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüş, 1 düşman askeri ise yaralanmıştır.

SİİRT

Güçlerimiz Botan bölgesinde Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında 30 Mart günü Siirt’in Çiyayêreş alanına bağlı Gırdara köyü yakınlarında işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemişti. Düşmanın ağır darbeler aldığı bu eylem ardından işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştı. 31 Mart günü saat 15.00’da işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü bu çatışmalarda Havin, Erdal ve Bager yoldaşlarımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Bager Bahoz
Adı Soyadı: Hasan Atak 
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Nafiye - Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mart 2018 / Siirt

Kod Adı: Erdal Dızeyi
Adı Soyadı: Emocan Çiftçi
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Nihal - Lokman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mart 2018 / Siirt

Kod Adı: Havin Gundikremo
Adı Soyadı: Emine Güngen
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Mevlüde - Selim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mart 2018 / Siirt