Deştadarê kadınları için aday oldu

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Deştadarê (Sırtköy) Beldesi Beledeyi Eşbaşkan Adayı Asya Arslan, buradaki kadınlar için aday olduğunu söyledi.

HDP Deştadarê Beldesi Eşbaşkan Adayı Asya Arslan, beldesinde kadının rengini her zaman kalıcı bir şekilde görünür kılmak için aday olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim çalışmalarının heyecan ve coşku içinde yapıldığı yerlerden biri de Şırnak. İdil ilçesine bağlı Deştadarê Beldesi Eşbaşkan Adayı Asya Arslan, siyasetin içinde büyüdü. Babasını küçük yaşta kaybetti. Babası Diyarbakır Zindanı’nda gördüğü işkencelerden sağ çıkamayıp şehit olanlardan. Babasının şehadetinden üç yıl sonra köylerine zorunlu göç dayatıldı. Annesine ‘ya oğlun korucu olur ya da köyü yakmaya senin evinden başlarız’ dediler. Annesi de kabul etmeyince içindeki eşyalar ile evlerini yaktılar.

BABASININ DAVASINA SARILDI

Köyleri yakıldıktan sonra geçici bir süre annesinin köyüne giderek, kurtarabildikleri birkaç hayvanları ile bir süre dayılarında kaldılar. Annesi 8 küçük çocuk ile tek başına hayatla ve devletle mücadele etti. Asya Arslan, sonrasını şöyle özetliyor: “Bizler biraz daha büyüdükten sonra annemin yükünü hafifletebildik. Bu süre zarfında da parti adına yapılan her türlü etkinlik ve eylemde de tüm aile yer alıyorduk. Babamın bizlere bıraktığı davanın peşinden devam ettik. Bu dava için babamın emekleri ile sınırlı kalsın istemedik. Onun adına yakışır bir evlat olmak istedim.”

KADINLAR DAHA FAZLA KATILACAK

Üç yıl HDP İlçe Eşbaşkanlığı yapan Arslan, öz yönetim direnişleri yapılan saldırının ardından daha aktif çalıştığını belirterek, şunları ifade etti: “Yaşadıklarımız artık durmamıza izin vermiyordu. Partinin verdiği her görevi her alanda yapmaya başladım. Kadın komisyonlarında daha çok çalışmalar yürüttük. Bugün de Deştadarê’de aday oldum. Kadınlar için, kadının rengini her zaman kalıcı bir şekilde görünür kılmak için aday oldum. Kadınların her alandaki katılımı için çabalayacağız.”