'Deştedare halkı yaşananları gördü, ona göre seçimini yapacak'

HDP'nin Şırnak'a bağlı olan beldesi Deştedare adaylarından Mehmet Balicak, “Halk bugün birçok şeyi yaşayarak gördü. Vahşeti de kayyumların halkı bastırmaya yönelik çalışmalarını da. Ona göre sandığa gidecek" dedi.

Şırnak ve ilçelerinde gün geçtikçe seçim çalışmaları hızlanıyor. Beldelerindeki çalışmaları ve kazandıkları takdirde yapacaklarını anlatan HDP’nin Deştedare adaylarından Mehmet Balicak, kazanacaklarına emin.

BELDEDE PARTİYİ AÇINCA TUTUKLANDI!

Çok uzun yıllar hayvancılık ve çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Balicak, “Daha sonra bu alanlar bizlere kapatılınca yeni bir arayış ile uzun yol şoförlüğü yaptım ve farklı ülkelere mal taşıdım. Son yıllarda ise kendimi tamamen parti çalışmalarına verdim. Hâlâ belediyede encümenlik görevime de devam ediyorum. İlkokul 5’e kadar okuyabildim. 1 buçuk yıllık cezaevi sürecimde ise bir üniversite okumuş kişi kadar eğitimimi ilerlettiğimi düşünüyorum. Yaptığımız okumalar, tartıştığımız güncel konular ile belli bir düzeye taşıdım kendimi” dedi.

Balicak, 2008 yılına kadar beldede kendi partilerinin bulunmadığını ve bunun eksikliğinin bir an önce giderilmesi adına ilk çalışmaları kendisinin başlattığını kaydederek, “Beldemiz yeterince büyük ve kendini, özünü bilen bir yapısı ile seçimlerde kazanmama gibi bir şansımız yok dedik ve burada da o tarihte ilk parti binamızı açtık. Tabii o zamana kadar orada hâkimiyet süren AKP için bu pek de iyi olmadı ve bir komplo ile partiyi açan 12 arkadaşım ile beraber tutuklandım” diye konuştu.

‘HALKA ANLATMAYA GEREK YOK; YAŞADILAR, GÖRDÜLER’

Kazanmak için ne gibi çalışmalar yürüttüklerini sorduğumuz Balicak, şöyle konuştu:

“Halk bugün birçok şeyi yaşayarak gördü zaten. 'Sokağa çıkma yasakları' sırasında yaşanan vahşeti de kayyumların halkı bastırmaya yönelik çalışmalarını da gördü. Bugün de Leyla Güven ve cezaevlerindeki direnişi de görüyor. Bu halka çok da bir şey anlatmaya gerek yok aslında. Gören gözlere daha ne anlatacaksın ki zaten... Bu halk çocuklarının ve kendilerinin geleceği için sandığa gidecek ve büyük bir fark ile bizi seçecek.

Bu seçimlerle de kazanacağımızdan hiçbir şüphem yok. Ev ev dolaşıyoruz, halkımızı dinliyoruz. Taleplerini alıyor, vaatlerimizi anlatıyoruz. Halkımız ile 31 Mart günü sandığa gideceğiz ve Allah’ın izni ile alnımız açık bir şekilde de kazanacağız."