Devlet parasıyla propaganda

Van depreminin yıl dönümünü çiğ köfte partisiyle yad eden, yolsuzlukları bitmeyen AKP’li Tuşba Belediyebaşkanı, devletçe yapılan işleri, belediye yapmış gibi propaganda yapıyor.

Van’ın her tarafından Türk bayraklı billboardlar asan, yolsuzluklarıyla gündeme gelen AKP'li Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'nin yaptığını ileri sürdüğü hizmetlerin de aslında devlet kurumlarının iltiması olduğu anlaşılıyor.

Van’ın büyükşehir statüsü kazandığı 2013'ün ardından yapılan ilk yerel seçimlerde BDP 12 belediyeyi kazandı. AKP, BDP’nin YSK’ya yaptığı itirazlarla hile yapıldığını ortaya koyduğu Tuşba ve Gevaş’ta çok az bir oy farkıyla belediyeleri aldı. AKP’nin Van’da kazandığı iki belediyeden biri olan Tuşba’da skandallar hiç bitmedi. Van depreminin yıldönümünde çiğ köfte partisi düzenleyen Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van’ın her tarafından Türk bayraklı billboardlar asarak Türkiye'yi ve Erdoğan’ı ne kadar çok sevdiğini ispatlamaya çalıştı. Özgökçe’nin ismi sık sık yolsuzluklarla gündeme gelirken yaptığını iddia ettiği hizmetlerin de aslında devlet kurumlarını eseri olduğu anlaşılıyor.

AKP’li Özgökçe’nin yaptım dediği bazı hizmetlerin arkasında ki devlet kurumları:

* 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Tuşba Belediyesi İskele Sahil Reaksiyon Projesi, DAP tarafından 7 milyon 730 bin destek sunuldu.

* Konferans salonu Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından; ‘Artık benim de bir parkım var’ kampanyası SODES tarafından 487 bin 500 TL’ye mal oldu.

* Geleneksel Van Evleri Projesi 1 milyon 892 bin, Geleneksel Van Evleri Projesi 2 milyon 468 bin 683 lira ve DAKA destekli yapıldı.

* Hayvan İçme Suyu Projesi 168 bin DAP desteğiyle yapıldı.

* 5 adet çok amaçlı saha ile bir adet sentetik çim saha Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından yapıldı. Bu çalışmaya 1 milyon 180 bin liralık destek sağlandığı ayrıca daha önceden AFAD tarafından 4 milyon lira HİBE edildiği öğrenildi.

* Tuşba’nın Akköprü Mahallesi'ne yapılan bir park ise Kardeş Belediyecilik Kapsamında Akköprü’de Esenyurt Belediyesi tarafından yapıldı.

DBP'Lİ BELEDİYELER DEVLETSİZ ÇALIŞTI

Konuya ilişkin bilgi veren DBP’li Tuşba Belediye Meclis Üyesi İsmet Tan, DBP’li belediyelerin devlet kurumlarının desteği olmadan, borçlanmadan hizmet ürettiğini hatırlattı. Kayyum atanmadan önce Başkale, Gürpınar, İpekyolu ve Erciş belediyelerinin kasalarından trilyonlarca para bıraktığını belirten Tan, "Devletin tüm kurumlarıyla arkasında durduğu AKP’li Tuşba Belediyesi borç batağında" dedi.