DGH ve DGKH’den tecride karşı eylemler

Şehit Zülküf Gezen ve Şehit Ayten Beçet intikam birimleri, Amed'de tecride karşı eylemler düzenledi.

 

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGKH) Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit ve açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla Amed’de bir dizi eylem gerçekleştirdiği.

DGH ve DGKH Koordinasyonu, tecrit ve cezaevlerinde gerçekleşen eylemlere dikkat çekmek amacıyla Şehit Zülküf Gezen ve Şehit Ayten Beçet intikam birimlerinin Amed’in Rezan ilçesinin farklı mahallelerinde eylemler gerçekleştirildiğini bildirdi. DGH ve DGKH, eylemlerde ses ve havai fişekli yol kapatma eylemi ve sticker eylemleri gerçekleştirildiğini açıkladı.

EYLEMLERİN DETAYLARI

Gerçekleştirilen eylemlerin detayları ise şöyle açıklandı:

"4 Mayıs tarihinde saat 20.30 sıralarında Amed’in Rezan ilçesinde birimlerimiz tarafından ses bombası ve havai fişeklerle yol kapatma eylemi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylemin ardından işgalci düşman alanı ablukaya almış, birimlerimiz sağlam bir şekilde alandan ayrılmıştır.

Mayıs ayının farklı tarihlerinde birimlerimiz tarafından Amed’in farklı ilçelerinde Önder Apo’nun üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla sticker yapıştırma eylemleri gerçekleştirilmiştir."