Dilok: Bu bahar tecridin kırılmasını getirecek

PKK Yürütme Komitesi üyesi Dilzar Dilok, 2019 Newrozunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve faşizmin yıkılmasını getireceğini söyledi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Dilzar Dilok, Newroz’a ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Her canlının, evrenin ve doğanın kendini yenilmesi gibi, Newroz da Kürdistan halkı için kendini yenilemek anlamına gelir” dedi.

“Kuşkusuz tüm toplumların tarihinde kendini yaratışın öykü ve destanları ve mücadelesi vardır” diyen Dilok, şöyle devam etti:

“Kürtler açısından da Newroz öyküsü kendinin yeniden yaratışın, kendini özgür kılmanın destanıdır. PKK'nin Kürdistan tarihinde baş göstermesiyle beraber Newroz kendi öz, hakiki anlamına kavuşmuştur. Mazlum Yoldaş'ın Amed Zindanındaki ‘Berxwedan Jiyan e’ (Yaşamak Direnmektir) çığlığıyla, Kürdistan halkı, 'Dehaklar olduğu sürece Demirci Kawalar olacaktır' diyerek baş kaldırdı. Mazlum Doğan eylemiyle özgür bir yaşamın ilkesi haline geldi, bu sebeple biz PKK'nin yol ve ilkelerini özgür bir yaşam ve Newroz olarak tanımlayabiliriz. Newroz ilke olarak Önder Apo tarzıyla özgür yaşam ve kendi özgürlüğü adına mücadele ve direniştir.”

Dilok, 21. yüzyılda PKK'nin ortaya çıkışıyla birlikte bu tarihin yeniden hayat bulduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Tarihin yeniden yazımı Mazlum'un ilkeleri doğrultusunda yaşam ve direniş, Önder Apo'nun felsefesi doğrultusunda özgür yaşamdır. Bizler hareket olarak, Önderliğin, 'Kürdistan halkı 21. yüzyılda yaşamını nasıl inşa edecek?' sorusuyla mücadeleye başladık. Özgür yaşam ilkelerinde yaşamın nasıl yaşanacağı konusu önemlidir, kadınlar ve çocuklar nasıl yaşayacak, Kürt insanı emeğe nasıl anlam verecek ve yaşamlarını idame ettirecekleri konusu önemlidir. Bu sorular ekseninde mücadelemiz doruğa ulaşmış, bu süreçte bu soruları kendine yöneltmek, özgür yaşam ilkelerini aramaya çıkmaktır. Mazlum Doğan da bu sorularla mücadeleye ve direnişe başladı, bugün itibariyle baktığımızda bu ilkelere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz görülecektir. Bugün itibariyle faşizmin Dehaklar gibi Kürdistan kadınlarının ve gençlerinin beyinlerini yiyerek varlığını garantiliyor. Bizler de 21. yüzyılda, 2019'da, beyinlerimizi işgalcilere yedirmeme konusunda kararlıyız. Bu kararımız Mazlum Dogan ilkeleriyle yaşamaktır, bizler kadınlar olarak baharın gelişini Önder Apo'nun ilkeleri doğrultusunda karşılayacağız.”

Dilok Kürt halkının binlerce yıl boyunca bilinçle varlığını sürdürdüğünü, PKK'yle bunu geliştirdiği gibi 2019'da büyük bir bilinç ve direnişle, kendi değerlerine sahip çıkararak Newroz’u karşılayacağını söyledi.

Dilok, şöyle noktaladı: ''Her canlının, evrenin ve doğanın kendini yenilmesi gibi, Newroz da Kürdistan halkı için kendini yenilemek anlamın gelir. Bahar doğa için olduğu kadar Kürdistan kadınları ve gençleri için de yenilenme demektir. Doğanın kendini yenilemesi gibi, bizler de özgür bir yaşam kararlılığında kendimiz yeniliyoruz. 2019'un yeniliği Önder Apo'nun üzerindeki tecridin kırılması, Türk devlet faşizminin ve işgalin yıkılması olacaktır ve bu yenilik de Önder Apo'yla özgür yaşamı getirecektir. Halkımız nasıl ki binlerce yıl boyunca bir bilinçle kendi varlığını sürdürmüş ve PKK'yle bunu ileriye doğru bir adım atarak gerçekleştirmişse halkımızın 2019'da bir bilinç ve büyük direnişle, kendi değerlerine sahip çıkarak Newroz'u karşılayacaktır. Halkımız özgür bir yaşamı yaşayarak, Önder Apo'yla yaşayarak önemli adımlar atacaktır. Çünkü halkımız özgür ve onurlu bir yaşamı hak ediyor, 2019 Newrozu da halkımızın hak ettiği biçimiyle önderliğiyle birlikte mücadele edip, özgür yaşamı yaşayacaktır.''