Direniş nöbeti ikinci gününde

HDP’li vekillerin başlattığı ‘Direniş Nöbeti’ ikinci gününde devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Amed Ekin Ceren parkında “Durmayalım dur diyelim faşizmi durduralım” şiarıyla başlattığı nöbet eylemi ikinci gününde devam ediyor.

Tüm engellemelere rağmen nöbet tutmaktan vazgeçmeyen milletvekilleri dünden bu yana parkta tecrit koşulları ile karşı karşıya. Halkla buluşmalarına izin verilmeyen vekillere akşam saatlerinde battaniye verilmesine izin vermeyen polisler, vekillerin oturma eylemi direnişi karşısında battaniyelerin alınmasına izin verdi.

Milletvekillerinin gece kullanmak üzere park kapısına battaniye ve birkaç erzak getirtmesi üzerine parkın çevresinde bulunan polisler malzemelerin parka girişini engelledi. Malzemelerin parka alınmaması üzerine park girişinde vekiller oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından polis battaniyeleri içeri vermeyi kabul etti. Oturma eylemi esnasında caddeden geçen yurttaşların milletvekillerine el sallaması ve polisin bu vatandaşlara müdahale etmeye çalışması da dikkat çekti.

Milletvekilleri park alanında gün boyu toplantılar gerçekleştirerek eylem ve etkinlik takvimini tartıştı. Ayrıca vekiller bir arada oturarak koro halinde türkü söyledi. Milletvekilleri uyumak için getirdikleri battaniyeleri birlikte yere sererek uyumaya geçti.

Sabahın erken saatlerinde uyanan vekiller sabah sporunun ardından ellerine poşetler alarak parkın temizliğini yaptı. Kahvaltının ardından vekiller, adalet ve vicdan için direniş sözleri yenileyerek nöbet eylemine kaldıkları yerden devam ettiler. Parka alınmayan kitle ise park çevresinde bekleyişini sürdürüyor. Nöbet eylemine parkın çevresinde destek veren kadınlar, “Değil 1 hafta 1 yıl da sürse buradan bir yere ayrılmayacağız” diyor.