'Direnişçilerin mesajı iyi anlaşılmalı'

Kalkandere Cezaevi'nde açlık grevinde olan Veysel Güler'in annesi Hayat Güler, tutsakların mesajının iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, tecride karşı topyekun mücadele çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için başlayan açlık grevleri devam ediyor. Rize Kalkandere L Tipi Cezaevi'nde bulunan Veysel Güler de 35 gündür açlık grevinde. Oğlu Veysel Güler'in direnişine ilişkin konuşan anne Hayat Güler, bedenini ölüme yatıranların sesinin daha fazla duyulması gerektiğini belirterek duyarlılık çağrısında bulundu. Oğlunun eylemini sonuna kadar desteklediğini söyleyen anne Hayat Güler, oğlunun her dönem Türk devletinin hedefinde olduğunu söyledi.

Oğlunun 1993 yılında Amed'de dünyaya geldiğini söyleyen anne Hayat Güler, "Devletin baskılarından dolayı Amed merkeze göç ettik. Veysel'in hayatı da Amed'de geçti. Oğlum daha okuldayken devletin baskıları ile karşılaştı ve 3 defa gözaltına alındı. En son 18 yaşında tutuklandı ve 7 yıldır da cezaevinde. 7 yıldır birçok cezaevine sürgün edildi. Şimdi de özgürlük için bedenini ölüme yatırdı" diye konuştu.

8 ARKADAŞI İLE BİRLİKTE EYLEMDE

Tecridin sona ermesi için oğlunun 8 arkadaşı ile birlikte süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olduğunu hatırlatan anne Güler, "Oğlum 2012 yılında da Midyat Cezaevi'nde tecridin sona ermesi için 48 gün açlık grevinde kaldı. Sayın Öcalan'ın çağrısı üzerine grevini sonlandırmıştı. Bugün de DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde 291 kişi açlık grevinde. Kazanacağız çünkü biz haklıyız" dedi.

Oğlu ile yaptığı son telefon görüşmesine de değinen Güler oğlunun kendisine, "Anne merak etme biz iyiyiz. Buradaki eylemimiz kararlılıkla sürüyor. Bize eylemi bırakın demeyin, yoldaşımız Leyla Güven'in eyleminin ne anlama geldiğini herkesin çok iyi bilmesi lazım. Taleplerimiz yerine getirilene kadar eylemimize devam edeceğiz" dediğini aktardı.

Konuşmasının sonunda Türk ve Kürt annelerine çağrıda bulunan anne Güler, "Öcalan'a yönelik tecrit hiçbir şekilde kabul edilemez. Tecridin sona ermesi için bedenini ölüme yatıran Kürtlerin sesinin artık duyulması lazım. Türk anneleri de devreye girmeli. Tecrit herkese uygulanıyor. Barış ve bu ülkenin geleceği için tecridin sona ermesi ve diyalog yolunun açılması lazım" şeklinde konuştu.