DTK'den Amed halkına 'Direniş Nöbeti' çağrısı

DTK, HDP'li vekillerin 'Direniş Nöbeti'ne destek amacıyla halkı her gün eylemde olmaya çağırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 'Direniş Nöbeti'ne ilişkin, destek amacıyla bugün yazılı açıklama yaptı.

"Erdoğan-Bahçeli faşist diktatörlüğü tarafından Kürdistan ve Türkiye halklarına karşı başlatılan kirli savaş, her geçen gün artarak devam etmektedir" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'TASFİYEYE KARŞI FİİLİ DİRENİŞ...'

"Bu kirli savaş ile kentlerimiz yakılıp yıkıldı, insanlarımız katledilmekte ve siyasi soykırım operasyonlarıyla başta HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, DBP Eş Başkanı Sabahat Tuncel olmak üzere demokratik siyaset yapan binlerce kişi gözaltına alınıp tutuklandı. DBP'li belediyelerin de içinde olduğu demokratik ve devrimci kurum, dernek ve kuruluşlar işgal edilerek gasp edilmiş durumdalar. Her geçen gün siyasi soykırım operasyonlarıyla insanlarımız gözaltında alınmakta ve günlerce gözaltında tutulmaktadırlar.

Bu kirli savaşa karşı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tüm engellemelere rağmen 'Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım' sloganıyla bu haftaki Meclis grup toplantısını Diyarbakır’da yaptı ve toplantıdan sonra 'Direniş Nöbeti' eylemini başlatarak, demokratik siyaset tasfiyesine karşı fiili direnişe geçti."

'EYLEME HER GÜN AKTİF KATILALIM'

DTK, "HDP vekillerinin başlattığı demokratik eylemi sahipleniyoruz ve tüm Amed halkının da bu eyleme güçlü bir şekilde katılmalarının tarihi bir görev ve sorumluluk olduğunu ifade etmek istiyoruz" diyerek, şunları ekledi: "Bu temelde tüm Amed halkına; vekillerini yalnız bırakmamaları ve her gece saat 21.00'da yapılan ses çıkarma eylemine aktif bir şekilde katılmaları çağrısını yapıyoruz."