DTK'den Kurban Bayramı mesajı

 Kurban Bayramını kutlayan DTK, "Diktatörler, tüm kutsallıklarımızı, içini boşaltarak deforme etmeye çalışmaktadır" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kurban Bayramı dolayısıyla bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bütün İslam aleminin yaşamında önemli bir yeri olan mübarek Kurban Bayramını, halkımız başta olmak üzere, bütün İslam alemi, onlarca yıldır hep yaşadığı gibi, yine savaşların, çatışmaların, işkencelerin, katliamların, yıkımların ve sürgünlerin gölgesinde karşılamaktadır.

Tüm İslam aleminin hem kendisiyle, hem de diğer bütün inanç topluluklarıyla birlik, kardeşlik, adalet, vicdan, dayanışma ve yaşamı birlikte güzelleştirmenin en görünür mesajı olan mübarek Kurban Bayramı; huzur, istikrar ve refahı bütün insanlık açısından yaşanır kılma duygusu ve refleksinin pekiştirildiği önemli ve kutsallığı olan mübarek günlerimizden biridir. 

Ne yazık ki, diktatörlüklerin ve iktidar hırsı içerisinde olanların kendileri dışındaki herkese yaşamı zorlaştıran, insanları ve toplumları kutuplaştıran ve karşı karşıya getiren politika ve uygulamaları nedeniyle, mübarek bayramlar özünden boşaltılmaya çalışılmaktadır.  Birlik, kardeşlik ve dayanışma bilinci ve refleksinin yerine baskı ve zulüm ikame edilmeye, toplumları ötekileştiren politikalarla tüm kutsallıklarımız, içi boşaltılarak deforme edilmeye çalışılmaktadır. 

'ÖZÜNE VE RUHUNA UYGUN YAŞANMALI'

Mübarek bayramlarımızı özüne, ruhuna ve verdiği mesajlara uygun bir biçimde yaşamak gerçek Müslümanlar için kutsallık düzeyinde önemli ve anlamlıdır. Bu da, insan haklarını, adaleti, eşitliği, demokrasiyi, özgürlüğü, huzuru ve istikrarı bütün farklı toplumsal kesimlerin vazgeçilmez hakkı olduğu gerçeğine uygun yaşamakla mümkündür.

Yaşadığımız bu zulüm ortamından çıkışa vesile olması dileği ile, tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz."